CHP, eski CHP değil

Bazı dostlarımız bizi 'CHP'yi fazla öne çıkarıyor' diye belki yine eleştirecekler ama görünen şu ki yeni CHP, klasik, halktan ve halkın değerlerinden uzak kalan eski CHP'den uzaklaştığı için daha da kabul görüyor ve takdir topluyor.

TAKİP ET

Partideki değişim ve dönüşüm ile yumuşama eğilimi, bugüne kadar basmakalıp olarak uygulanan jakoben anlayış bu partiyi iktidar yapmadığı gibi yerinde saymasını sağlamıştı.

Özgür Özel'in Genel Başkanlığıyla birlikte birçok ezber bozuldu ve yeni CHP on yıllar sonra birinci parti konumuna yükseldi.

Genel CHP jargonunun aksine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Özel görüşmede, Abbas'ın TBMM Genel Kurulu'na hitap ettiği oturumda, geçirdiği kaza nedeniyle bulunamadığı için üzüntülerini dile getirdi.

CHP'nin Filistin halkının haklı davasının her zaman yanında olduğunu vurgulayan Özel, Filistin halkının mücadelesinde her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazır olduklarını vurguladı.

Mahmud Abbas ise Özel'e geçmiş olsun dileklerini ileterek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihini ve Filistin davasına süren desteğini çok iyi bildiklerini, bu destekleri ve yardımları hiçbir zaman unutmayacaklarını aktardı.

Abbas, “Sizleri ikinci ülkeniz Filistin'e davet ediyorum. Seçtiğiniz herhangi bir tarihte gelebilirsiniz, Filistinli kardeşlerinizin durumunu yakından takip edebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Bu görüşmeye statükocu ve gardırop CHP'liler belki kızacak ve olumlu bakmayacak ama Özgür Özel'in yaptığı doğru ve cesur bir hareket.

Filistin meselesine tüm siyasi partilerin topyekûn sahip çıktığı bir ülke konumunda olan Türkiye'nin bu tutumu başta terör olmak üzere ulusal güvenlik konularında da öne çıkmalı ve önemli konularda güçlü ve ortak bir milli irade ortaya konmalı.

Yorumlar 4
Adnan Bahçeci 22 Ağustos 2024 13:09

Chp hep aynı, kurucu parti. Siz tutarlı değilsiniz, iktidar yanlısı olmak böyle bişey olsa gerek, sadece kendini doğru kabul etmek.

Gün Turan 21 Ağustos 2024 13:12

Chp nin Filistin tavrı hep aynıydı, hiç değişmedi. Ama kendine dindar diyen partiler ve sağ partilerin tavırları sürekli değişim gösterdi bu sorun gündeme geldiğinde. İsrail le ticaret son hız devam ediyor, artık gizleyrmiyorlar şu teknoloji çağında. İsrail askerlerinin kullandığı silahların hammede ihtiyacı turkiye den gidiyor mesela.

Cuma Gakgo 20 Ağustos 2024 15:12

Boşver CHP yi, sen iktidarın Filistin tavrına bah. Ne yapmış Filistin içün, İsrail le araları nasıl, ondan haber ver... Rahmetli Arafat döneminden beri chp nin Filistin tavrı belli, valla heç değişmedi ama bizim ülkedeki sağ kesim bu tavrını bi türlü belirleyemedi, laf oldumu heç mangalda kül bırahmiler, ama fiiliyatta bişe yoh. Bah, İsrail e gene gemiler dolusu malzeme satmışlar hem de demir çelik ürünleriyke içme suyu..

Barış Gün 20 Ağustos 2024 14:52

Chp de bi değişiklik yolda siz yeni yeni chp i analayabilmeye başladınız. Chp, hep mazlumun yanında oldu, Karaoğlan dan beri Y. Arafat ın yanında oldu, onu destekledi, bağımsız Filistin için mücadele etti. Bu ülkenin insanları Filistin li mazlumlarla birlikte savaştı İsraile karşı, ne çabuk unuttunuz? Ez cümle, Filistin mücadelesinde en kaypak tavrı da akp sergiledi, bununda farkına varın artık, halen İsrail ile ticaret yapıyor.

Bakmadan Geçme