CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol: Elazığ'da kentsel dönüşüm hızlandırılmalı, Elazığ'ı bölgenin lojistik merkezi yapmalıyız

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen ve Elazığ'da da şiddetli şekilde hissedilen 5,9 büyüklündeki depremin ardından CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol açıklama yaptı. Elazığ'da kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini ifade eden Gürsel Erol, Elazığ'ın bölgenin lojistik merkezi haline getirilmesi gerektiğini vurguladı.

TAKİP ET

Sabah Saat 10.46'da Merkez üssü Malatya'nın Kale İlçesi olan ve Elazığ'da da şiddetli şekilde hissedilen deprem sonrasında CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, değerlendirmelerde bulundu.
Elazığ CHP Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ'da kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması gerektiğini söyledi.

EROL: KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANDIRILMALI

Şehir merkezinde bulunan ve kentsel dönüşüm sürecini bekleyen binalara dikkat çeken Gürsel Erol açıklamalarının devamında şöyle konuştu: “Bu sabah yine korkutucu bir depremle yüzleştik. Yeni bir deprem yaşandı Elazığ'da, Malatya Kale merkezli, sevindirici olan can kaybı yok. Maalesef Yaralılarımız var. Yaralı hemşehrilerimiz Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde ve Fırat Üniversitesi'nde tedavi altına alındılar. Hayati riski olan bir yaralanma da yok fakat gerçekten büyük bir tehlike atlattık. Bir taraftan da deprem artık bu bölgenin bir gerçeği. Ona uygun olarak yapılarımızın bir an önce yapılması lazım. Eksiklerin giderilmesi gerekiyor.Özellikle şehir merkezinde kentsel dönüşümün hızlandırılması lazım. Yani Elazığ'ın olası depremlerden direkt etkilenebileceğine dair bir riski olmadığı söyleniyor. Bilim insanlarının değerlendirmesi o yönde. Ama çevre illerimizde yer alan özellikle Tunceli ve Bingöl'de beklenen depremlerden kaynaklı Elazığ'ın depreme hazır hale getirilmesi lazım. Kentsel dönüşüm ve kötü bina stoğunun Elazığ'da bir an önce giderilerek çevre illerde olabilecek depremlere de hazır bir kent haline dönüştürmek lazım Elazığ'ı. TOKİ'nin konutları yurttaşlarımızın can güvenliğini sağladı. Hakikaten orada bir başarı hikayesi var. Bizde ilk zamanlarda TOKİ konutlarının yapıldığı bölgelerle ilgili tepki vermiştik ama zamanla gördük ki bu tepkileri vermek çokta doğru değilmiş. Buralar sonuç olarak olabilecek deprem risklerini en düşük seviyeye indiren yapı alanları olarak tercih edilmiş.”dedi.

ELAZIĞ'IN LOJİSTİK KENT HALİNE GETİRİLMESİ LAZIM

Meydana gelebilecek depremlerde Elazığ'ın konum olarak diğer deprem bölgelerine yakın olması nedeniyle bölgenin lojistik merkezi hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Erol;
“Şimdi sıra şehir merkezinde. Şehir merkezindeki kötü bina sorununu gidererek, kentsel dönüşümü hızlandırılarak depreme hazır bir kent haline getirilmesi lazım. Çünkü çevre illerimizde meydana gelecek depremlere müdahale edilebilecek tek şehir Elazığ. Yani ne Malatya, ne Tunceli, ne Bingöl bunlara hazır ama Elazığ burada kendini korumak yerine, konut anlamında korumak yerine aynı zamanda çevre illerde olabilecek bir müdahale ile ilgili de hem teknik müdahale hem insan gücünün yönlendirilmesi, bu deprem bölgelerinin ihtiyaçlarının giderilmesi ile ilgili Elazığ'ın bir lojistik merkezi ve deprem merkezi haline getirilmesi lazım. Bu anlamda AFAD'ın yeni bir yapılanma ile ilgili Elazığ'a öncelik vermesi lazım. Bunları gündeme getireceğim. Bütün hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tabii depremi yaşayan insanların bu tür depremlerden etkilenmemesi mümkün değil bu korkuyu tekrar yaşamaması mümkün değil. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum can kaybının olmaması sevindirici bir gelişme.” dedi.

Bakmadan Geçme