CHP değişti, Ak Parti patinaj yapıyor

31 Mart yerel seçimleri sonrası halkın verdiği mesajı alıp değişecekleri yönünde açıklamalar yapmasına rağmen birkaç il başkanını değiştirip Genel Merkez yöneticilerine dokunabilecek bir irade ortaya koyamayan Ak Parti'ye karşın, değişimi en hızlı gerçekleştiren ve zihniyet devrimi yaşayan parti CHP oldu.

TAKİP ET

Özgür Özel ile gelen değişim rüzgârı, 31 Mart yerel seçimlerinde kitlesel bir hüviyete büründü ve parti 50 yıl sonra ilk kez birinci parti konumuna yükseldi.

Bununla da kalmayıp Ak Parti'nin kalesi gibi gözüken belediyeleri hem de açık ara bir farkla kazandı.

İşte bu değişimin faydasını gören CHP'liler, bunu daha da ötelere taşıma adına kendilerine yeni hedefler koydular.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da CHP İstanbul Tüzük Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada "değişim" mesajı verdi.

İmamoğlu, "Geçtiğimiz yıl partimizin 100. yılını kutladığımız etkinlikte Cumhuriyet Halk Partisi değişirse Türkiye değişir demiştim. Bu anlamda çok net ifade edeyim, Cumhuriyet Halk Partisi değişecek ve Türkiye de değişecek. Bu sürecin, bu yolculuğun başka bir sonucu olmaz, olmamalıdır." dedi.

Bu net ifadeler ve niyet beyanları da gösteriyor ki vatandaş, Ak Parti'de göremediği zihniyet ve yönetim değişikliğini CHP'de gördüğü için bu partiye yöneliyor. Ve bunu gören CHP kurmayları da halkın bu beklentisine cevap olabilecek adımları cesurca atıyorlar.

Değişimin sihirli gücüne inanmaktan geri duran ve bu konuda ağır adım atma inat ve sarmalına düşen Ak Parti, değişimin sırrına ne zaman vakıf olur, vakıf olduğu gün iş işten geçer ve mevcut desteğini de kaybeder mi onu ilerleyen süreçte göreceğiz.

Görünen o ki Ak Parti yıllarca statükocu ve militarist olarak tarif ve tasvir ettiği CHP'nin konumuna düşmüş durumda. Ve işin asıl acı yanı bunun farkında olmayacak kadar da halktan ve halkın hissiyatından uzaklar.

Yorumlar 1
İsimsiz 21 Ağustos 2024 14:06

CHP de değişim olsa ne olacak fıtrat ve zihniyet aynı kaldıktan sonra...

Bakmadan Geçme