CEMİYETTE 33. YIL

TAKİP ET
İlimizi birçok şehirlerden farklı yapan ve çoğunlukla önde kılan özelliklerinin başında basın sektörü gelir. Cumhuriyet dönemi vilayet gazetelerini saymazsak bile ilk bağımsız ve siyasi gazetemiz olan Turan Gazetesi, 1930'larda yayın hayatına başlamış. O tarihlerde birçok Anadolu vilayetinde olmayan günlük bir gazeteye sahip Elazığ, yıllar içinde bu geleneğini sürdürmüş ve birçok gazetenin neşredildiği bir il konumuna gelmiştir.

Ahmet Kabaklı, Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu, Fethi Gemuhluoğlu, Bedrettin Keleştimur, Şükrü Kacar, Mithat Yılmaz, Gülerkan Aydoğmuş  gibi birçok ünlü yazar ve şairlerimizin ilk yazılarının yayınlandığı gazetelerimiz, şehir tarihinin de birer vesikası olarak önemini korumaktadırlar.

Mehmet Topal'ın başkanlığında, Aydın Meral, İsmet Turan, Ahmet Kaya, Coşkun Bingöl, Şükrü Kacar ve Şeref Tan'ın yönetim kurulu üyeliğinde bundan tam 33 yıl önce kurulan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti'nin birçok değerli gazeteci ağabeyimiz şerefli görevi üstlenmiş bayrağı bugünlere taşımışlardır. Başta Şeref Tan ve Aydın Meral olmak üzere ebediyete gidenlere  bir kez daha Allah'tan rahmet dilerken, aramızda bulunan diğer başkanlara da sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz.

FHGC, son yıllarda daha bir meslektaş merkezli çalışmaya başladı. Gazetecilerin özlük hakları yanında çalışma koşullarının iyileştirilmesi noktasında çalışmalar yaptı. Özellikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri ile tüm medya mensuplarını aileleriyle birlikte bir araya getirmeyi başardı.

Cemiyet Başkanı Semih Erdem, meslektaşlarına olan duyarlılığı ve her platformda sorunları dile getirip çözme yoluna gitmesiyle de erdemliliğini hep gösterdi. Gayretli ve başarılı yönetim kurulu üyeleri de hep yanında oldu ve kendisine destek verdiler.

Cemiyetimizin kuruluşunun 33. Yılı vesilesiyle kurucu başkanımız sayın Mehmet Topal'ın hayali olan 'Basın Müzesi'nin hayata geçirilmesini de bir kez bizler buradan dile getirelim. Bu çalışma ile birlikte gazetelerimizin hem asılları hem de dijital ortama aktarılmış arşivleri müzede yer alacak ve birçok araştırmacımıza önemli bir kaynaklık edecektir. Yine basın müzesine şuan değişik meknlarda çürümeye terk edilmiş eski matbaa tesisleri, tipo baskı makineleri, baskı aparatları ile fotoğraf makinaları ve daha birçok objenin sergilenmesi sağlanacak ve hem şehir halkının hem de il dışından gelen misafirlerimizin ilk durak yeri olacaktır.

Bu vesile ile FHGC'nin 33. Yılını tebrik ediyor, bu çatı altında hizmet vermiş ve bu mesleğe gönül vermiş tüm gazeteci dostlarımıza nice yıllara diyoruz.

Bakmadan Geçme