ÇAY SOHBETLERİ ARTIK TARİH OLUYOR!

Özellikle erkeklerin kendi aralarında sohbet ederken masalarından eksik etmediği çaylar, artık yavaş yavaş tarihe karışmaya başladı

TAKİP ET
Özellikle erkeklerin kendi aralarında sohbet ederken masalarından eksik etmediği çaylar, artık yavaş yavaş tarihe karışmaya başladı. Geçim sıkıntısı yüzünden çay keyfine ara veren vatandaşlar, artık çay ocaklarını ziyaret etmeden evlerine gidiyor.

Konu ile ilgili açıklamalar da bulunan Düzgün Balık, isimli çay ocağı işletmecisi, 'Çay ocakları artık iş yapmamaya başladı. Yıllar önce vatandaşların her gün gittiği çay ocakları, şimdi müşteri bulamıyor' diye ifade etti.

Erkeklerin, arkadaşları ile birlikte sohbet ederken çayların mutlaka masada olması gerektiğini ifade eden Düzgün Balık, 'Çay, yüz yıllardır insanların vazgeçemediği bir içecektir. İnsanlar günün her saatinde çaya ihtiyaç duyar. Yorgunluğun ve sohbetin vazgeçilmez dostudur. Ne yazık ki yıllar geçti ve hayat şartlarının ağırlaşmasından dolayı yavaş yavaş çay artık ilgi görmemeye başladı. İnsanlar geçim derdine düştü ve çay ocaklarına uğramaz oldu. Doğal olarak çay ocaklarına ilgi azalınca bizlerinde işlerinde bir düşüş yaşandı. İşlerimiz gün geçtikçe kötüye gidiyor. İnşdigerah bu kötü günler geçer 'diye ifade etti.

Elazığlıların çayın tadından çok iyi anladığını belirten Balık, 'İyi bir çay her zaman renginden belli olur. İyi bir çay demlemek bu mesleği iyi bilen bir esnaf tarafından yapılmalıdır. Dışardan bakıldığında çay ocağı işletmek çok kolay görülebilir.Ama her mesleğin bir zorluğu vardır. İnsanların damak lezzetine hitap etmek çok kolay bir iş değildir. Ben bu mesleği yıllardır yapıyorum. Kendi demlediğim çayı ilk önce ben içer sonra müşteriye veririm. Tadını sevmediğim çayı müşteriye vermem. Şuan zor günler geçiriyoruz. Dükkn kiramızı bile zor ödüyoruz. Böyle giderse bu mesleği bırakmayı düşünüyorum. 'diye ifade etti.

Bakmadan Geçme