Çarşı-Pazar Ölü

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde geçmiş bayramlara nazaran esnafların işlerinde ciddi bir düşüş yaşanıyor.

TAKİP ET

Her ne kadar kapalı çarşının yoğunluğuna medyada klasik ve rutin haberler yapılsa da özellikle Saray Cami Pasajı, Belediye İş Merkezi ve Hürriyet meydanı esnafları bu bayram bekledikleri alışveriş oranını hala bulamadılar.

Ramazan bayramında işlerin yoğunluğuna aldanıp bu bayram için de yüklü miktarda mal alıp maddi yük altına giren esnaflar, bunları satamayınca ödemelerde ciddi sıkıntı yaşıyorlar.

Son yıllarda ilk kez böylesi bir piyasa durgunluğuyla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren esnaflar bu bayramı kendileri adına şimdiden kara bayram ilan ettiler bile.

İnsanların bu bayramda bütçelerinin önemli bir bölümünü kesecekleri kurbana ayırdıklarından böyle bir durumun oluştuğunu düşündük ama bu sene kurban kesen vatandaş oranında da ciddi bir düşüşü bizzat gözlemliyoruz.

Kurban alamadığı gibi bayramlık alışveriş dahi yapamayan insanlar için bayramın nasıl bir anlamı olur ve bunu nasıl bayram olarak görebilir ki?

Yeni bir mendil ve çorap dahi alamamaktan şikâyetçi yığınların olduğu bir dönemde olayı pişkinliğe vurup “bayram gelmiş neyime” demek en iyi yöntem olsa gerek.

Bakmadan Geçme