Camia abisiz kaldı

DSİ bünyesinde genç bir mühendis, sonrasında ise DSİ Genel Müdürü olarak Keban Barajı'nın inşasında önemli roller üstlenen nezaketi, ahlakı, fikirleri, üslubu ve mücadelesiyle Türk siyasetinde saygın bir yer edinmiş, örnek bir siyaset ve devlet adamı olan Recai Kutan pazartesi günü vefat etmişti.

TAKİP ET

Milli Görüş camiasının abisi olan ve 94 yaşında hayatını kaybeden Recai Kutan için Ankara'da tören düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve birçok siyasi parti genel başkanı da Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan için Karşıyaka Ahmet Efendi Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Recai Kutan iyi bir teknokrat olduğu kadar iyi bir bürokrat ve siyaset adamıydı.

Rakip partilerin genel başkalarını dahi nezaketle davranıp hürmet ve saygıda kusur etmediği özel bir kişilikti.

Recai Kutan'ın en önemli özelliği ise Milli Görüş damarından çıkan partiler arasında olumlu köprüler kurmasıydı.

Ak Parti, Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisinin ortak noktada buluşması ve ülke için birlikte adım atması konusunda hep gönül elçisi olur ve talepleri de tüm liderler tarafından kabul edilirdi.

Son nefesine kadar Saadet Partisine yakın durmakla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve YRP lideri Fatih Erbakan üzerinde de etkisi büyüktü.

Kutan'ın vefatının ardından bu abilik misyonunu kim üstlenecek ya da her kesim tarafından arabuluculuğu kabul görecek biri var mı bilmiyoruz ama bundan sonra bu partiler arasındaki uzaklaşma ve restleşme daha keskin olacak gibi.

Hakimiyet olarak merhum Recai Kutan'a Allah'tan rahmet, milli görüş camiası ve tüm sevenlerine sabır diliyoruz.

Bakmadan Geçme