BÜYÜK FIRSAT…

15 Temmuz gecesi yaşanılan o hain girişimden sonra devlet toplumun beklediği adımları atmaya başladı

TAKİP ET
15 Temmuz gecesi yaşanılan o hain girişimden sonra devlet toplumun beklediği adımları atmaya başladı. İlan edilen olağan üstü halin verdiği yetki ile ilk kanun hükmünde kararname ile fethullahçı terör örgütüne ait dernek, vakıf, okul, üniversite ve şirketlere el koyulduğunu açıkladı. Bu örgüte ait taşınmazları da Milli Emlak'a devrettiklerini duyurdular. Bu insanların içini az da olsa rahatlatan ve sevindiren bir olaydı. Çünkü fethullahçı terör örgütü yıllarca masum insanları kandırarak onlardan, hayırsever insanlardan topladığı paralar ile bu okulları, yurtları yaptı. İnsanlar bunların dine hizmet ettiğini düşünerek çocuklarının rızkından kesip buralara yardım ettiler. Bu insanların büyük bir çoğunluğu aslında 17/25 Aralık operasyonundan sonra keşke yardım etmeseydik demeye başlamıştı ve bir anlamda kendilerine kızıyorlardı. Çünkü bu okullar, yurtlar kendilerine anlatılan amaçların dışına çıkmış ve devlete karşı bir yapılanmanın merkezi haline gelmişti. Devletin bu hamlesi insanları bir nebze rahatlattı. Daha da rahatlatması için devletin yapması gerekenler var aslında. İlimiz yetkililerinin yapması gerektiğini düşündüğüm konuları, fikirlerimi ilimiz özelinde kaleme almaya çalışacağım. İlimiz yetkililerinin yapacağı bu çalışmalara bir ışık tutar diye umut ediyorum.

1) Yavuz Selim Koleji: Yavuz Selim Koleji Elazığ' ın en güzel yerine yapılmış bir okul. Hiç kimse Harput'a iki katlı bina yapamazken bu şahıslar oraya kolej yaptı ve yıllarca buradan para kazandılar. Bulunduğu yer olan Harput' un yapısı gereği bu okul Fırat Üniversitesi bünyesinde bir 'Harput İslam Enstitüsü' olarak değerlendirilmeli ve ilahiyat fakültesinin de buraya taşınması ile birlikte Harput'umuzun o tarihi ve dini misyonuna hizmet edecek bir kurum haline gelmelidir.

2) Güzide Hanım Okulu: Bu okul fiziki imknlar açısından gelişmiş bir bina yapısına sahiptir. Bu okul ilimiz de milli eğitime bağlı bir ilkokula dönüştürülerek halka hizmete açılabilir. Bu okul hem öğrencilerin daha iyi hizmet almasını sağlayacak hem de ilimizin kanayan yarası olan norm fazlası sınıf öğretmenlerinin sorunlarına da böylelikle çözüm bulunacaktır.

3) Hikmet Demirel Erkek Öğrenci Yurdu Ve Hatice Aytemur Kız Öğrenci Yurdu: Bu yurtlar kredi yurtlar kurumu bünyesine alınarak üniversite öğrencilerinin rahat bir şekilde faydalanacağı devlet yurtları haline getirilmelidir.

4) Dershane ve Etüt Merkezlerinin Bulunduğu Binalar: Bu binalar açık arttırma usulü ile satılmalı ve bundan elde edilecek gelir ile ilimizde ihtiyaç duyulan yerlerde okullar yapılmalıdır.

Yukarıda saydığım adımlar atıldığı takdirde yıllarca milletten topladıkları paralar ile yaptıkları yerler, devletin gözetiminde ve devletin eliyle halka açılmış olacaktır. Geçirdiğimiz bu zor dönemde ilimizde yapılacak olan bu hamleler inanın halkı çok mutlu edecek ve yüzümüzü güldürecektir.

Bakmadan Geçme