BÜROKRATLAR TEDİRGİN!

Ak Parti'nin 13 yıl süren tek başına iktidar döneminde sorunsuz bir şekilde atanan ve görevlerini yapan bürokratlar yeni döneme tedirgin giriyor

TAKİP ET
Ak Parti'nin 13 yıl süren tek başına iktidar döneminde sorunsuz bir şekilde atanan ve görevlerini yapan bürokratlar yeni döneme tedirgin giriyor. Bölge ve il müdürleri yanında şube müdürlerinin gelecek ile ilgili kaygıları gözlerden kaçmıyor.

BAKANLIKLARIN DAĞILIMI

Olası koalisyon iktidarında bakanlıkların dağılımı ve sayısı doğal olarak illerdeki bürokratlara da etki edecek. Ak Partinin CHP ile kurduğunda 8, MHP ile kurduğunda 6 bakanlığı bu partilere verebileceği konuşuluyor. Bu tablo karşısında hangi bakanlık CHP ve MHP'ye verilirse bakanlık merkez ve taşra teşkilatı tümüyle değişmiş olacak.

CHP ile koalisyona daha yakın olunduğu düşünüldüğünde şehrimizde de birçok kamu kurum yöneticisinin değişeceği ve yerlerine yenilerinin atanacağı konuşuluyor.

AK PARTİ DE BÜROKRATLARI DEĞİŞTİRECEK

Koalisyon olması durumunda Ak Parti'de kalan bakanlıklarda da bürokratların değişeceği, çalışma performansı ve halkla ilişkilerinde problem oluşan bürokratların görevlerinden alınarak yenilerinin atacağı belirtiliyor. Yine her seçimde Ak Parti'de aday adayı olarak kendine 'fedakr partili' süsü verip yerini garantilemek ya da daha üst düzey görevlere atanmayı suyolu haline getiren gayri samimi bürokratların da görevlerinden alınacağı ifade ediliyor. Bu kapsamda Elazığ'da da her dönem aday olan, bulunduğu görevi kendi reklamını yapma alanı gören, kendini parlatacak ve öne çıkartacak insanlara rant vererek kamu imkanlarını şahsi çıkarları için kullanan bazı bürokratların da görevden alınacağı belirtiliyor.

ELAZIĞ BÜROKRATLARI DEĞİŞECEK Mİ?

Koalisyon halinde Ak Parti dışındaki partilere kalan kurumların müdürleri anında değişecek. Ak Parti'de kalan bakanlıkların bürokratları ise belirli bir zaman içinde değişmiş olacak. Bu durumdan Elazığ'daki kurumlar da nasibini alacak. Özellikle kurumlarında belirli bir ciddiyet oluşturamayan, belirli düzeyde yüklenici firmalarla yakın ilişkilerde bulunan, ihale yetkilisi olarak bazı firmalara pozitif ayrımcılık uygulayan, vatandaşın işini görmek yerine siyasilere ve mülki amirlere yaranmaya çalışan bürokratların görevlerinden alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.

MEDYATİK DEĞİL İCRACI BÜROKRAT

Yeni hükümette bürokratların medyatik konumuna değil performansına bakılacak. Konuşan ve boy gösteren değil icraat yapan müdürler atanacak. Son seçimlerde milletvekili adayları etrafında pervane olan isimlerin ise hiçbir şansının olmadığı, bürokrat atamalarında özgeçmiş ve başarı grafiğinin etkili olacağı ifade ediliyor.

 

MHP'Lİ BAKANLIKLARA YENİ BÜROKRATLAR

Koalisyon arayışları sürerken en büyük ihtimal olan AKP ile MHP hükümetinde MHP'ye düşen bakanlıklarda  bürokrat değişimi bekleniyor.

İŞTE MHP'YE VERİLECEK BAKANLIKLAR

MHP'ye 8 bakanlık verilecek ve bunlardan ikisi başbakan yardımcılığı olacak. Ekmeleddin İhsanoğlu Dışişleri Bakanı, Murat Başesgioğlu İçişleri Bakanı, Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz Ekonomi Bakanı olacak. Bunların dışında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı gibi bakanlıkların da MHP'ye verilebileceği ifade ediliyor.

Bu çerçevede Elazığ genelindeki MHP'ye bağlı bakanlıkların tüm il müdürlerin değişeceği, bununla birlikte Ak Parti'de kalan bakanlıkların da il ve bölge müdürlerinin değişebileceği dillendiriliyor.

 

Bakmadan Geçme