Burası okul mu?

Öğretmenevini, şehir merkezinde kalan tek yeşil alan ve oksijen deposu olan Kız Meslek Lisesi Bahçesine yapmayı planlayan Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü, okulların kirlilikten ve çöpten geçilemez durumda olduğundan habersiz bir ortamda eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Okulların hangi durumda olduğunu görüntüleyen Hakimiyet, temizlik sorununu gözler önüne serdi.

Yeni eğitim öğretim dönemi on binlerce devlet okulunda temizlik ve hijyen sorunlarıyla başladı. Personel ve malzeme ihtiyacı karşılanmayınca birçok okul veliler ve öğretmenlerce temizlenmek zorunda kaldı. Yaşanan bu içler acısı duruma Elazığ da dahil oldu. Okulların açılmasından bu yana geçen sürede personel sorunu çözülemeyince okullar artık kir ve çöpten neredeyse kullanılamaz hale geldi.

30 BİN PERSONEL ALINACAK

Devlet okullarında çalıştırılan kadrolu temizlik personeli sayısı yıllar içinde azalırken Milli Eğitim Bakanlığı temizlik personeli ihtiyacını bu yıl İş-Kur'un işsizler için uygulamaya koyduğu İşgücü Uyum Programı'ndan (İUP) karşılamaya karar verdi. Eğitim ve öğretim döneminin başlamasının ardından ortaya çıkan temizlik sorununa ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçmişti. Bakanlık bünyesine 30 bin temizlik personeli alınacağı geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından açıklanmıştı.

EĞİTİM SENDİKALARI DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Yaşanan bu soruna başta eğitim sendikaları olmak üzere toplumun tüm kesimlerinden tepki gelmişti. Bazı okullarda ailelerin gönüllü olarak temizlik yapmaları ise medyada geniş bir yer bulmuştu.

BU GÖRÜNTÜLER ELAZIĞ'DAN

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da da okul temizliği sorunu devam ediyor. Eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okullarda temizlik sorunları çözülemez bir hale geldi. Temizlik personeli eksikliği nedeniyle çoğu okulda olduğu gibi Elazığ'da bulunan bir ortaokulda da durum aynı. Okul kantiniyle aynı koridorda olan çöp kovası, kirli paspaslar öğrencilerin sağlığı için tehlike saçıyor.

ELAZIĞ'DA 158 KİŞİ ALINACAK

Okulların bu sorunun çözümü için Elazığ'da toplamda 158 kişinin işe alınacağı ve kura çekimlerinin 4 Ekim Cuma günü yapılacağı biliniyor.

İŞKUR OLMASA OKULLAR TEMİZLENMEYECEK Mİ?

Okulların temizliği konusunda personel eksikliğinden yakınan okul yöneticileri, söz konusu yardımcı ders kitapları ve öğrenci aidatları konusunda oldukça cesur davranıp bağış alabiliyorlar.

Okula maddi kaynak oluşturularak bu kaynakların makam odalarının lüksüne harcanırken, söz konusu okulun genel temizliği olunca topu İŞKUR'dan gelecek elemanlara atan eğitim yöneticilerinin, bu konuda daha hassas olmaları ve temizlik konusunu birinci görev ve gündem yapmaları gerekiyor.

Bakmadan Geçme