Bu Toplantı Önemli

Hakimiyet Gazetesi olarak şehrimizin yaşadığı 2020 ve 2023 depremleri sonrası yaşanan problemlerin giderilmesi ve halkın memnuniyetini kazanan iş ve projeler yapılması yönünde çok mücadele ettik.

TAKİP ET

Hakimiyet olarak yapılan yanlış ve eksik uygulamaları eleştirmek ve gündeme getirmekle yetinmedik, çözümü noktasında fikirler ve öneriler de ortaya koyduk.

Bazı kurumlarımız 2020 depremindeki acemiliklerini 2023 depreminde atlatıp daha doğru işler yapma konusunda gayret gösterseler de bazı kurumlarımız bu evreye bir türlü yükselemedi.

2020 ve 2023 depremleri birçok hak sahibi doğurdu ve bunlara rezerv alanlarında yeni ve güvenli konutları teslim edildi ya da edilmeye devam ediyor.

Vatandaşlar başını sokacak yeni ve modern evlere geçtiler ama ağır hasarlı olduğu için yıkılan eski evlerini yeniden yapmak konusunda dara ve acze düştüler.

Zira hak sahibi olanlara kredi ve hibe de verilmiyordu. Bu vatandaşlarımız bizzat kendileri bir müteahhitle anlaşıp üzerine yüklü de bir para vermekle ancak eski binalarını yeniden yapabilecekti.

Birçok hemşerimiz bu parayı denkleştiremediği için yıkılan apartmanlar, özelikle merkezi mahallerimizi savaştan çıkmış harabe bir görüntüye dönüştürdü.

Para bulunamıyor ve evler yapılamıyordu. İşte tam da bu atmosferde ilk kez CHP Milletvekili Gürsel Erol, İstanbul'da uygulanan “Yarısı Bizden” kampanyasının Elazığ'da da uygulanmasına yönelik bir açıklama yaptı.

Bu açıklama kamuoyunda karşılık buldu ve Elazığ Tüm Muhtarlar Derneği, çok sayıda siyasi ve kamu kuruluşu yetkililere konuyu taşıyarak güçlü bir şekilde gündeme gelmesini sağladı.

Ak Parti ve MHP'li milletvekilleri yanında Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın da desteklediği bu kampanya çığ gibi büyüdü ve taban buldu.

Elazığ Kent Konseyi de şehrin tüm siyasileri, bürokratları, STK'ları ve vatandaşların da katılımlarıyla geniş çaplı bir toplantı düzenlenmesi konusunda gayret ortaya koydu.

“Yarısı bizden” kampanyasının ilimizde de uygulanmasına yönelik geniş katılımlı toplantı Cumartesi günü Fuar ve Kongre Merkezinde saat 17.30'da gerçekleştirilecek.

Bu toplantıda bizler de olacak ve şehre yön verip rota çizen kişi ve kurumların görüş ve önerilerini dinleyeceğiz.

Bu toplantıyı şehir tarihi adına önemsiyor ve mutlaka bir çözüm çıkacağına inanıyoruz. Haydi hayırlısı…

Bakmadan Geçme