Bu Görüntüler Hazar Gölü'ne Yakışmıyor!

Yaz sezonun açılması ile hem yüzmek hem de piknik yapmak isteyenlerin uğrak noktası olan hazar gölü kıyısı ziyaretçilerin bıraktıkları çöpler ile kirlenmiş vaziyette.

Sivrice'de bulunan Hazar Gölü, havaların ısınması ve yaz sezonunu açılması ile piknikçilerin uğrak noktası haline geldi. Hazar Gölü kıyısına giden vatandaşlar hem suya girerek serinliyor hem de piknik yaparak aileleri ile eğlenceli vakit geçiyor.

Ancak vatandaşların bir kısmı Hazar Gölü ziyaretlerinin ardından çöplerini toplamadan bırakarak dağınık bir şekilde sahilden ayrılıyor. Sahildeki kirliliğin artması daha sonrasında göl kıyısına giden ziyaretçiler tarafından tepki toplarken, vatandaşlar yetkilerden sahil için temizlik çalışması başlatmasını talep etti.

SORUMSUZ İNSANLARIN BIRAKTIĞI ÇÖPLER SAYESİNDE SAHİL ÇÖP YIĞINI HALİNDE

Yaz aylarında Hazar Gölü'nde yaz turizminin keyfini süren vatandaşlar, sorumsuz insanların bıraktığı çöpler sayesinde sahil çöp yığını haline geliyor. Göl manzarasında insan yediğini içtiğini atar mı şaşırıyoruz. Mangal artıkları, şişeler, çocuk bezleri, poşetler, gıda atıkları aklınıza ne gelirse mevcut çöp yığını oluşmuş durumda. Bir de gelen günübirlikçiler çöplerin yanında, sağında, solunda yer almış, bu çirkin görüntü ve pis kokuların içinde suyun tadına varmaya çalışıyor..

Türk halkı olarak nedense, çevreye duyarsız bir toplum haline geldik. Çünkü, özellikle tatil günlerinde, gittiğimiz yerleri bulduğumuz gibi bırakacağımıza adeta bir çöp yığını olarak bırakıyoruz. Unutmayalım ki; bu çevre ve doğa bizim. Lütfen duyarlı olalım. Elâzığ'ın altın değerindeki yeri Hazar Gölüne sahip çıkalım.

Bakmadan Geçme