Böyle Olur Elazığ'ın Tanıtımı! 

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Elazığ'da da bir etkinlik yapıldı.

TAKİP ET

Kurulan stantlarda zaten Cuma namazı ve yatır ziyareti için Elazığlıların akınına uğrayan Harput'ta hemşerilerimize Harput köfte, sırın, orcik, badem şekeri, Ağın leblebisi başta olmak üzere yöresel lezzetler tanıtılmış ve tattırılmış.

Yanlış okumadınız bu bizim lezzetler ve yine bizim insanımıza tanıtılmış ve tattırılmış. Bunu biz demiyoruz, konu ile ilgili basına servis edilen haber metnine bu ifadeler geçiyor.

Hey Elazığım hey! Nedir senin bu vizyonsuz yöneticilerden çektiğin. Bizi, bize tanıtan, bizi bize tattıran yöneticiler ve onların turizme, gastronomiye, şehrin tanıtım ve ekonomik kalkınmasına bakışı ve katkısı böyle mi olacaktı?

Şahsen biz bir yönetici olsak böylesine şehre, ekonomiye, turizme hiç bir katkısı olmayan ancak sırf belirli gün ve hafta kutlayıp etkinlik savmak kabilinden bir etkinliğe gitmez ve hatta bunun faydasını sorgular, içeriğine müdahale eder ve bunun mutlaka ve mutlaka bir turist kafilesine denk getirilmesini sağlardık.

Nerde Recep Yazıcıoğu nerde Adnan Kahveci… Günümüz yöneticileri kendilerine iletilen etkinlik davetiyelerini takip edip buralarda boy göstermekle zaman öldürüyorlar. Bununla da yetinmeyip daha üst makam beklentisine giriyorlar. Bu nasıl bir kaht-ı ricaldir Allahım.

Elazığlılar her hafta sonu Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Malatya ve Tunceli'ye gidip binlerce lira bıraksın, biz Harput'ta Cuma gününün kalabalığından istifade edip biz bize Harput köfte yiyip şehre hizmet ettiğimizi sanalım.

Yazık bu memlekete, yazık bu memleketin atılda duran dinamiklerini hayata geçiremeyen yöneticilere.

Yorumlar 2
Tayyar Baba 24 Mayıs 2024 22:59

Sn.Valimizi tebrik ediyorum. ALLAH cc inancı ve korkusu olan saygıdeğer bir yönetici Hoca . Elazığ'da düzgün nice inşaat firmaları var . Dışarıdan gelen firma Elazığ'ı soyar soğana çevirir hesapta soramazsiniz ! Üstlerde adamları vardır.

Hayrettin 24 Mayıs 2024 20:56

Gerçekten çok komik olmuş. Sanki dışarıdan gelmişler Elazığ’ın yemeklerini ilk defa görüyormuş gibi bakıyorlar. Elazığ’ın gastronomide Türkiye’de Gaziantep’ten sonra ikinci olduğu söyleniyor ama yeterli tanıtım yapılmadığı için maalesef ilimizde gastronomi turizmi yok, yetkililerin ilk önce gastronomi turizmini geliştirmeleri gerekir. Yoksa “sen sahan pişir, sen sahan ye” olur. Onun için de altyapısını hazırlamak gerekir. Mesela normal zamanlarda bir turist Harput’a geldiğinde sergilediğiniz bu mahalli yemekleri yiyebileceği bir yer var mı?

Bakmadan Geçme