Biz gurur duyduk

İlimizde kurulan, her ihalede ciddi firmalarla yarışarak girdiği ve önemli kırımlar yaparak aldığı ihalelerin hemen hepsine, bir dönem Ak Parti aday adayı olmasına bağlayıp bundan dolayı ihalelerin kendisine özellikle verildiği tezini ortaya koyan Sözcü Gazetesi, kendi haberinde yer verdiği rakamlara ve ihalenin yaklaşık maliyeti ile ihalenin alındığı rakam arasındaki ciddi kırıma rağmen bu gerçeği ısrar ve inatla görmezden gelmeye devam ediyor.

TAKİP ET

Sözcü' nün kendi haberinde de yer verdiği gibi Karayolları Genel Müdürlüğü dün Adıyaman- Çelikhan İl Yolu 0+000-39+444 arası yapım işi ihalesinin yaklaşık maliyeti 8 milyar 258 milyon 45 bin TL. Ziver İnşaat ise bu ihaleyi yüzde 9 kırımla 7 milyar 557 milyon 557 bin TL bedelle alıyor.

Peki, Ziver Holding bu büyük ve yapımı oldukça zor olan ihalede kimlerle yarışıyor.

Sayalım: CENGİZ İNŞAAT, LİMAK, KOLİN, NUROL, MAKYOL, ÖZALTIN, ÇELİKLER, ÖZGÜN YAPI+AGA ENERJİ+EGE ASFALT, ZEY YAPI+SEZA İNŞAAT+BURAKCAN İNŞAAT+TAM YAPI+BARANKALE İNŞAAT ve bunlarla birlikte toplam 24 dev firma…

Ziver Holding, ülkemizin en güçlü, en büyük ve etkili firmalarıyla yarışıyor ve en yakın rakibi yüzde 6 kırım yaparken kendisi yüzde 9 kırım yaparak bileğinin hakkıyla bu ihaleyi alıyor.

Sözcünün yine kendi haberine göre aynı gün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanlığı tarafından Elazığ merkez Zafran Mahallesinde 3. Etap 872 konu, 8 adet ticaret, 1 fırın, sosyal tesis, ilkokul, cami inşaatları ile altyapı ve çevre düzenleme işi ihalesi yapıyor.

Yaklaşık maliyeti 3 milyar 14 milyon 439 bin TL olan ihaleye 10 firma giriyor. Bu ihaleyi de yüzde 26 gibi ciddi bir kırım yaparak 2 milyar 222 milyon TL bedelle Ziver Petrol ve Ziver İnşaat alıyor.

Habere siyasi ve muhalif bir motif kazandırmak amacıyla CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu konuşturuluyor, O'na da klasik yandaş muhabbeti yaptırılarak sözde bazı firmaların korunduğu ve Veysel Demirci'nin Ak Parti'den aday aday olduğu söylettirilerek hamaset yüklü muhalefet dili kullandırılıyor.

Öncelikle bir Elazığ firmasının, ülkenin en güçlü firmaları ile yarışması ve ciddi kırımlar yaparak ihale almasından bir Elazığlı olarak gurur duymak lazım. Zira bu firmalarımızda çalışan mühendis, teknik eleman ve tüm personel bu şehrin insanları. Bu gerçeği tüm şehir halkı da çok iyi biliyor.

Ziver Holding'in ülke genelinde ve ilimizde yürüttüğü devasa projelerde çalışan personelin Elazığlı olması ve istihdama önemli katkılar sunmasından Sözcü Gazatesi neden rahatsızlık duyar ve duymaya devam eder çok anlaşılabilir değil.

Aslında Sözcü Gazetesi, Saygı Öztürk , Deniz Zeyrek Necati Doğru, Soner Yalçın gibi objektif, basın meslek ilkelerine bağlı ve bu konuda hassas yazarları olan bir gazete.

Ancak, gazetecilik meslek kurallarını hiçe sayıp tüm yükümlülüklerini yerine getirip zorlu bir rekabet içinde kamu ihale kanununun gerektirdiği en uygun bedeli vererek ihale alan başarılı bir iş insanını hedef alan haberleri sürekli yapması, hem gazeteyi hem de bu gazetede görev yapan meslektaşlarımızı zan ve töhmet altında bırakıyor.

Kaldı ki Ziver Holding, katıldığı birçok ihaleyi kaybediyor. Sadece büyük kırımlar yaparak en uygun teklifi verdiği ihaleyi kazanıyor. 24 firma arasından uygun teklifi verip bir ihale alıyorsa da bu durum eleştiri konusu değil tam tersi şehrimiz adına da gurur vesilesidir.

Gelelim Veysel Demirci'nin Ak Parti'den aday adayı olması meselesine. Bir siyasi partiden aday adayı olmak, üye olmak ya da bir siyasi lidere sevgi ve saygı ile bağlanmak ne zamandan beri suç ve yasak bu ülkede.

Demirci de bugüne kadar Ak Parti'den aday adayı olan yüzlerce isim gibi böyle bir adım atmış ancak aday olamamıştır. Kaldı ki Sözcü Gazetesi bilmese ya da bilmezden gelse de ihaleler artık fiili oturumla değil internet ortamında yapılıyor ve gelen teklifleri sistem değerlendirip sonuçlandırıyor. Komisyon üyelerine eksik evrak yoksa sadece onaylamak kalıyor. Yani elektronik sistem kimin hangi partili olduğunu da kimin kime yakın olduğunu bilmiyor.

Sözcü Gazetesi, bu konuda ısrarla husumet ve hazımsızlık gösterse de bizler, bir Elazığlı olarak Ziver Holding'in yarışarak ve çekişerek tüm ihaleler gibi son aldığı iki ihaleden dolayı da tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Varsın birileri bıkıp usanmadan aynı sakızı çiğneye dursun.

Bakmadan Geçme