Biz gurur duyarız

Başarıların takdir ve taltif edilmesi, iyi niyetli ve hayata iyimser bakan herkesin doğal, normal ve insani halidir.

TAKİP ET

Belirli sektörlerde ve alanlarda hasetliğe varmayan rekabet de güzeldir ve hatta iyi bir motivasyon aracıdır.

Haset etmeden ama onun gibi olmaya heveslenen bir rekabet birçok başarıyı getirir. Elazığlılar olarak içimizden çıkan bir hemşerimizin kendi alanında önemli başarılar yakalayıp zirvedekilerle yarışması elbette şehir halkı olarak bizleri memnun ve mutlu eder.

Hele de bu kişi kazandığını şehriyle ve şehir insanıyla paylaşıyorsa… Başta okul, yurt, cami, Kur'an kursu yapımı, garip gurabaya yardım, öğrencilere burs ve kendisinden talep edilen her türlü yardım taleplerine yetişiyorsa, o hemşerimizle daha çok iftihar etmek gerekmez mi?

İlimizin yetiştirdiği bir iş insanının hakkıyla ve oldukça zorlu rekabet ve yarışlardan sonra elde etiği ihaleleri sırf siyasi duruşu dolayısıyla gölgelemeye çalışmak ve buradan sözde bir şaibe hikâyesi yaratmak, çok doğru olmadığı gibi zorlama ve okuyanlarında hemen özel husumet kokusu alacağı yanlı ve kasıtlı bir iş olur.

Elbette her insanın işi ve mesleği kadar herhangi bir siyasi görüşü de vardır ve bu çok doğaldır. Ve bazılarında bunu çok belli etmese de bazı iş insanları tarafını ya aday adayı olarak ya da açıktan desteğini bildirerek bunu izhar edebilir ve kamuoyuyla da paylaşabilirler.

Bir insanın, iş insanı olması onun siyasi görüşünün ve tarafının olmamasını gerektirmez. Kaldı ki oy kullanmak bir vatandaşlık görevidir. Geçmişten bugüne iktidar patisinden zaman zaman aday adayı olmuş ya da bu konuda destek ortaya koymuş isimlerin kamudan aldıkları ihaleler bazı cenahlarda hep hem şaibeli bulundu ve öyle gösterilmek istendi. Oysa bu firmalar girdikleri ihalelerin yüzde 98'ini kaybedip ancak yüzde ikisini ancak kazanmaktalar.

Keşke bugünlerde 19 firmanın girdiği bir ihaleyi yüzde 31 gibi oldukça yüksek bir kırımla alan firmanın son bir yılda girip de kazanamadığı ihalelerin de listesi bir yayınlansa. Şahsen o listeyi görenlerin “Bu mu yandaşlık?” diyeceğine eminiz.

Son sözümüz şu ki bizlerin birilerine olan kin ve nefreti, bizleri adaletten ve doğruluktan ayırmasın. Sevmediğimiz ve istemediğimiz birilerini, sırf sözde kamuoyunda zora sokma adına attığımız adımlar, bizzat muhatapları tarafından ve belgeleriyle bir saat içinde çürütülüyorsa ve bu hep tekrar ediyorsa, bu durum bunu yapanlar için de iyi bir şey değil.

Hakimiyet olarak; kimsenin tarafı olmadan ve kimseyle görüşme ihtiyacı bile duymadan, bizler yasal yollarla ve rekabet edilerek yarışılmış bir ihaleyi hemşerimiz olan bir firmanın almasından değil gocunmak ancak gurur duyarız. Ve hatta daha çok ihale almasını isteriz. Çünkü biliriz ki bizim firmalarımızın iş alması demek, yüzlerce mühendis, teknik eleman, iş makinası ve binlerce hemşerimize iş ve aş kapısı demek. Kaldı ki bir insanın şehrine vefası da en büyük hizmeti de böyle olur.

Bunun için bizler hem Veysel Demirci hem Prof.Dr. Yasemin Açık hem de Elazığlı tüm iş insanı ve firmalarımızla gurur duyuyoruz.

Yorumlar 10
Bayram Talo 22 Ağustos 2024 13:13

Yazık size de size bu yazıyı yazdırana da. Hepsi birer yüz karası, cebini doldurup semirene kadar yeme peşindeler. Ben utanıyorum şahsen bir Elazığlı olarak , İstanbul Havalimanı ortağından da, termik santral işletenden de, belediyenin ihalelerini alandan da.

Mustafa Çicek 21 Ağustos 2024 13:00

Biz utanik vallah. Akp nin mütahitleri oldular, yetim hakkı yeyiler, devleti soyiler, çürük işler yapiler, işçinin hakkını vermiler.. Daha ne sayam. Adam gibi dürüst bitene varsa da anca taşaronluh yapabili.

Cuma Gakgo 20 Ağustos 2024 15:33

Ne yapmışlarki gurur duyah benim gardaşim? 2006 dan beri bu şirketlerde çalişim halen çalişim, bi 10 gün bile izin kullanamadım, hep üççayda bir giriş çıkış yapmışlar benim içün. Sonunda emekli oldum ama ne fayda gene çalişim, çünkü hep askeri üçret göstermişler. Bunlar birden palazlandılar akp iktidar olunca. Valla heçde gurur duyulacak bişe yapmiler, devleti soyiler.

Ensar 20 Ağustos 2024 15:07

Siz istediğiniz kadar grur duyun, ama biz grur duymuyoruz, aksine. Basın yayın organlarında akpli üstyönetimle bir araya gelmiş ve devletten ihale almış bir Elazığlı gördüğümüzde utanıyoruz. Biliyoruz ki, yetim hakkı yiyecekler devletten fazla fazla paralar alacaklar ve biliyoruzki o ihaleleri zaten hak etmeden almışlardır. Kuran kursu yaptırmaları da fakir fukaraya yardım yapmaları da umurumuzda değil, haram parayla hayır mı yapılır?

Abdulcabbar 20 Ağustos 2024 13:49

Bu haberi ve yazıyı neyin karşılığında yazdınız efendiler. Kur'an kursu yapıyorlarmış bakın hele

Hicabi 19 Ağustos 2024 17:33

Boşuna birilerini öğmek için gerçek dışı şeyler yazmayın. Elazığlı iş adamlarının büyük çoğunluğu akp li ve akp den aday adaylığı başvurusu yapan bile oldu. Elazığ belediyesi de dahil akp li belediyelerin ihalelerine girip çok ballı ihalelerde alıyorlar çünkü her sene 2-3 katı büyüyorlar. Hele birde devletten ihale aldılar mı değmeyin keyiflerine. Bu şirketlerin memlekete de bi faydası yok, işçilerine haklarını da vermiler, bütün işçileri askeri ücret. Örnekleri çoh, bakın Elbistana bahın belediyenin inşaat işlerine.. Kuran kursu yaparak günahlarımı affoli, ele sansınlar. Ama ben hiç grur duymim.

Mustafa Aşmuşatlı 19 Ağustos 2024 12:47

Ya Allah için konu ne, neolmuş, kimden bahsediyorsunuz nasıl haber düzgün akıcı anlaşılır bir şekilde haber yapın....

Alparslan 18 Ağustos 2024 20:45

Bir kısım Elazığlıların sahibi ve hissedarı olduğu firmalarla biz de grur duyuyoruz ama bunların sayıları çok az. Gurur duymamızın sebebi de Elazığlılara istihdam da öncelik vermeleri, çalışanlarına hak ettikleri değeri vermeleri ve Elazığlı öğrencilere burs vermeleri. Sizin bahsettiğiniz firmalar ise iktidar partisinin borazanlığını yapıp ihale kovalayan ve yetim hakkı yiyrnlerdir, son 20 yılda acayip palazlandılar, bazen ihale kovalayıp birbirini yiyorlar, Ankara da şahit oluyoruz, ne üçkağıtlarını yakalıyoruz bir bilseniz, kuran kursu yaptırmak değil kabe nin örtüsünü altından yatırsalar, bence Yaradan affetmez. Varın siz onlarla gurur duyun...

Ülkü 18 Ağustos 2024 14:10

Ne kadar içi boş bir yorum olmuş, inanamadım. İktidar partisi eliyle ihaleleri alan bu Elazığlılar yedi sülalesine yetecek zenginliğe ulaştı, sizin dediğiniz gibi kaybettikleri ihaleler de bir başka akp liye verildi, zaten kaybedeceğini bile bile girip ihaleleri bıraktılar, usulden katıldılar, iç yüzünü biliyoruz. Ülkede adalet olmadığı için hiç biri gün yüzüne çıkmıyor, haber yapılsada erişim engeli geliyor. Akp i desteklemek çabasıyla niye gerçek dışı haberler yapıyorsunuz, hayret verici.

Yavuz Obuz 18 Ağustos 2024 14:05

Sayın yazar, belirttiğiniz tipde çok hemşerimiz var, tek tek firma isimlerini de sayarım. Ama hepsinin de ortak noktası iktidar partisine yakın olmaları, bu sebeple şirketlerini son 20 yılda en az 50 kat büyüttüler. Burda atanması gereken kriter kazançlarınız ne kadar helal olduğudur. Devletten ihale almak tüyü bitmemiş yetimin hakkının cebimize gireceğini unutmamak ve yapılan işin hakkının bu vesile gözetilerek alındığını bilmeyi gerektirir. Bizim hemşerimiz olan firmalar maalesef iktidar partisi eliyle devleti soyma peşinde oldular,tıpkı diğer iktidar partililer gibi, İstanbul Havalimanı en güzel örnektir, devlete enerji satan firmalar en açık örnektir... Bu hemşerilerimiz kuran kursu da yaptırsa boş, sadece elazığılıları işe alıp çalışırsa da boş. Çünkü çalıştırdıkları elazığlılara yıllarca asgari ücret veriyorlar...

Bakmadan Geçme