Birilerinin keyfi için mi?

İlimizin tescilli binasında hizmet veren Elazığ Öğretmenevi, bu binanın depremlerde aldığı hasarlar sonucu kullanılması riskler barındırdığından dolayı farklı ve kiralık bir binada hizmet vermeye başlamıştı.

TAKİP ET

Eski öğretmenevinin çay bahçesi olarak kullanılan bu alan, kent meydanı çevre düzenlemesi ve yeraltı otopark projesi kapsamında Belediye tarafından halkın kullanımına açılan nezih bir park haline getirilmişti.

Şu an itibarıyla öğretmenevinin konaklama ünitesi şehrin merkezi ve ana caddesi üzerinde kiralanan bir otelde hizmet veriyor. Ve konaklama ihtiyacına da fevkalade cevap veriyor.

Ancak bu hizmete rağmen şehrin müstakil bir öğretmenevi binasına ihtiyaç duyduğu kesin. İlimiz siyasileri ve bürokratları uzun süreden beri Öğretmenevi ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü binasının yapılacağı alan konusunda araştırma yapıyorlar.

Bu konuda her zaman çaydaçıra kavşağında bulunan ve bir dönem Köy Hizmetleri Şube Müdürlüğü dönemin de Necip Güngör İletişim Lisesinin hizmet verdiği alanda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Öğretmenevi binasının yapılması gündeme geldi.

Ancak bu alanda zaten çok sayıda kamu binası yanında yoğun bir araç trafiğini olması sebebiyle kamuoyu buraya tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde ise yeni Öğretmenevi binasının Kız Meslek Lisesinin bahçesinde yapılması ile ilgili bir bilgi düştü medyaya.

Bu konuda şehir halkı adına ve şehrin merkezindeki tek açık ve yeşil alanın da bina ile yok edilmesi gibi bir kararın hangi akıl tarafından alındığı bilmiyoruz ama bu karar siyasi bedelleri de olabilecek çok riskli ve tehlikeli bir karar.

Öğretmenevinin konaklama ihtiyacını görecek yeni bir binanın şehrin merkezine saplanan bir hançer gibi Kız Meslek Lisesi binasına yapmak yerine, eski Devlet Hastanesinin yetişmiş çam ağaçları olan otopark ve giriş çıkışlarında sorun yaşanmayan daha elverişli ve yapıldığı zaman her kesimin takdir edeceği bir mekâna yapmak varken, şu kız meslek lisesi bahçesi ısrarını anlamak mümkün değil.

Eski Devlet Hastanesi binasının alanı hem öğretmenevi hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası yapılması için çok ideal bir alan. Özellikle hastanelerin taşınması sonrası bu bölgedeki esnafların mağduriyetini de bir nebze çözecek, hazır arsa ve hazır ağaçlık ve yeşil alan üzerinde yapılacak öğretmenevi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü için belirli kesimlerden az bir tepki gelmesi normal. Ancak şehrin geleceği adına Kız Meslek Lisesi bahçesine Öğretmenevi yapmak ciddi ve telafisi çok zor olan bir karar olur ve bunun altında, üstünde ve yanında imzası olanları oldukça zora sokar. Birilerinin keyfi, evine yakın konumu ve mahut sayıda öğretmenevine öbeklenmiş takavutların talebi için şehri yakmayın. Bizden uyarması.

Bakmadan Geçme