BİRBİRİNİZE SAHİP ÇIKIN 

Oku­ma­yı ve okut­ma­yı bir ömrün hi­ka­ye­si­ne dö­nüş­tü­ren Hafız Ab­dul­lah Na­zır­lı, Ha­ki­mi­yet Ga­ze­te­si­ne önem­li açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.

TAKİP ET
Erol KARA/Yakın ta­ri­hin en önem­li ka­na­at ön­der­le­rin­den olan 97 Ya­şın­da­ki Hafız Ab­dul­lah Na­zır­lı, top­lu­mun bütün ke­sim­le­ri­nin bir­lik ve be­ra­ber­lik içe­ri­sin­de ol­ma­sı ge­rek­ti­ği­ne işa­ret ede­rek, 'Ayrı ayrı şeyh­le­re, ta­ri­kat­la­ra men­sup ol­sa­nız da ay­rı­lı­ğa düş­me­yin. Tef­ri­ka­ya dü­şe­rek düş­man­la­rı­nı­za yar­dım­cı ol­ma­yın bir­bi­ri­ni­ze sahip çıkın' öne­ri­le­rin­de bu­lun­du.



HAKİMİYET GA­ZE­TESİ'NE AÇIK­LA­MA­LAR­DA BU­LUN­DU

Ya­şa­mı bo­yun­ca 99 Kitap yazan Tür­ki­ye'nin ya­kın­dan ta­nı­dı­ğı Hafız Ab­dul­lah Na­zır­lı, Ela­zığ Ha­ki­mi­yet Ga­ze­te­si'ne özel açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.

Tür­ki­ye'nin bir çok il­le­rin­de hafız ye­tiş­ti­ren Ela­zığ'ın ve Tür­ki­ye'nin ya­kın­dan ta­nı­dı­ğı Hafız Ab­dul­lah Na­zır­lı, Ela­zığ'ın Rı­za­iye Ma­hal­le­sin­de ki mü­te­va­zi evin­de halen genç­le­re ders­ler ve­re­rek on­la­rın islam ah­la­kı ile ye­tiş­me­si için mü­ca­de­le edi­yor.





BİRLİK VE BE­RA­BERLİK İÇİNDE OLUN

Hafız Ab­dul­lah Na­zır­lı, genç­le­re yö­ne­lik, 'Genç­ler iyi bi­li­niz ki Azim, sebat ve sabır kimde bu­lu­nur­sa o kimse her işin­de ba­şa­rı­lı olur. Ti­ca­ret­te, zi­ra­at­ta, sa­nat­ta, ilim ve iba­det­te mut­la­ka bu üç vas­fın in­san­da bu­lun­ma­sı la­zım­dır.Hele sabır her işte şart­tır.Sa­bır­sız insan hiç bir işte mu­vaf­fak ola­maz. Bu se­bep­le bü­yük­le­ri­miz: sab­rın sonu se­la­met­tir de­miş­ler­dir.'' dedi.

 

HA­YA­TIM­DA NE YEDİMSE BENİ DO­YUR­DU, FAKAT İLİM VE KİTAP OKU­MAK BENİ DO­YUR­MA­DI

Hafız Na­zır­lı, ''Genç ev­lat­la­rım, boş za­man­la­rı­nız boşa ge­çir­me­yin, fır­sat­la­rı ka­çı­rır­sa­nız bir daha ele ge­çi­re­mez­si­niz. Ömür akan su gi­bi­dir,akar gider.​ Geç­miş za­man­lar­da ma­zi­ye ka­rı­şır gider, artık geri dön­mez. Ge­lecek za­ma­nın neler ge­ti­re­ce­ği­ni kimse bil­mez, öyle ise içe­ri­sin­de bu­lun­du­ğun bu kıy­met­li za­ma­nı boş ge­çir­me.

Genç ev­lat­la­rım. Ha­ya­tım­da ne ye­dim­se beni do­yur­du, fakat ilim öğ­ren­mek, kitap oku­mak beni do­yur­ma­dı. Ne kadar oku­dum ise; acık­tım, acık­tık­ça oku­dum, kitap oku­mak­tan al­dı­ğım zevki ve lez­ze­ti, hiç bir şey­den ala­ma­dım. Ten­ha­lar­da en sa­mi­mi ar­ka­da­şım kitap ol­muş­tur. Dün­ya­da kitap kadar sa­mi­mi bir dost ve sadık bir ar­ka­daş bu­la­ma­dım. Siz genç ev­lat­la­rı­ma tav­si­yem budur ki: kitap oku­ma­yı adet ha­li­ne ge­ti­re­si­niz. kitap oku­ya­rak ilim irfan sa­hi­bi ola­sı­nız.'' diye ko­nuş­tu.





DİNSİZ MİLLET OLA­MAZ

Pey­gam­ber efen­di­mi­zin ha­ya­tı­nı oku­yup, onu örnek al­ma­mız ge­rek­ti­ği­ne vurgu yapan Hafız Ab­dul­lah Na­zır­lı, 'Ah­lak-ı ha­mi­de'nin kay­na­ğı Kur- an dır. İslam bu dur, başka kimse bize örnek ola­maz. Başka şey­ler de­ği­şe­bi­lir ama ki­ta­ba sün­ne­te uygun ise kabul edi­yo­ruz de­ğil­se kabul et­mi­yo­ruz.​ Re­sul­lah'tan önce bir fet­ret devri ya­şan­dı Hz. İsa dö­ne­min­de. Öyle Fet­ret devri ki insan haya edi­yor. Pey­gam­be­ri­miz ge­lin­ce alış­kan­lık­la­rı terk et­tir­di. Hz. Mu­ham­med bun­la­rı terk et­tir­me­ye baş­la­dı. Bak­tı­lar ki İslam dini Edep di­ni­dir. İslam dini me­de­ni bir din­dir. İslam dini bütün be­şe­ri­ye­tin di­ni­dir. Bütün in­san­lık İslam di­ni­ne muh­taç­tır,dünde bu­gün­de ya­rın­da. Din­siz Mil­let ola­maz fakat İslam­sız hiç ola­maz.' dedi.





CUM­HUR­BAŞ­KA­NI HALİS NİYETLİ BİR MÜS­LÜ­MAN­DIR

Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tayip Er­do­ğan'ın ken­di­si­ni zi­ya­ret ede­rek Kur'an -ı Kerim he­di­ye et­ti­ği­ni söy­le­yen Hafız Ab­dul­lah Na­zır­lı, ''Onu iyi in­ce­le­ye­rek, onun sağ­lam bir Müs­lü­man ka­nı­sı­na var­dı­ğı­nı'' söy­le­di.

Na­zır­lı, 'Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan İsla­mi­yet'e sahip çık­mak is­ti­yor. Tek­rar fatih dö­ne­mi­ni ge­tir­mek is­ti­yor, fakat hiç kolay bir şey de­ğil­dir. Er­do­ğan'ın içini an­la­dım halis ni­yet­le İslam'a hiz­met etmek is­ti­yor. Fakat bu kolay ol­ma­ya­cak.' dedi.

Tv'lere çıkıp ko­nu­şan İslam lim­le­ri­nin ko­nuş­ma­la­rı kitap ve sün­ne­te uyu­yor­sa doğ­ru­dur uy­mu­yor­sa kal­dır at diyen Na­zır­lı, ''De­li­ler­le ko­nu­şan İslam alim­le­ri­ne ehem­mi­yet ve­ril­me­si ge­rek­ti­ği­ni'' söy­le­di.





FETÖ MEN­SUP­LA­RI­NI YOLUM SİRATEL MÜS­TAKİM DİYEREK ON­LA­RI GERİ

GÖN­DERDİM

15 Tem­muz'da ya­şa­nan olay­lar­la il­gi­li ilk kez yorum yapan Hafız Ab­dul­lah Na­zır­lı, ''Kim İslam di­ni­ne düş­man­sa onu ta­nı­ma­ya­ca­ğız bizde ona düş­man ola­ca­ğız'' dedi.

15 Tem­muz ön­ce­si FETÖ men­sup­la­rı­nın ken­di­si­ni zi­ya­ret et­ti­ği­ne dik­kat çeken Na­zır­lı, ge­len­le­re ken­di­si­nin si­ya­set­le ce­ma­at­le il­gi­si­nin ol­ma­dı­ğı­nı an­la­ta­rak on­la­ra, 'Sağ elim­de Kur'an –ı Kerim, sol elim­de(Kut­tu­bi-sid­de) ha­dis­ler var. Yolum Sı­ra­tel müs­ta­kim' di­ye­rek on­la­rı geri gön­der­dim.'' şek­lin­de ko­nuş­tu.

Na­zır­lı, 'Müs­lü­man­la­rın ayrı ayrı yol­la­ra düş­me­me­si ge­rek­ti­ği­ni ha­tır­la­ta­rak, ay­rı­lır­sak Kur'anın yo­lun­dan ay­rı­lı­rız. Bütün in­san­la­rın ki­ta­ba ve sün­ne­te uy­ma­sı ge­re­kir. Kim bu yolda ise bizim din kar­de­şi­miz­dir' dedi.

 

Bakmadan Geçme