BioNTech Kanser Aşısı İçin Tarih Verdi!

Koronavirüs salgınına karşı geliştirdiği aşıyla dünyada tanınan BioNTech firması, uzun süredir çalıştığı kanser ilacı için tarih verdi. BioNTech'in kurucularından Uğur Şahin, 'İlk mRNA tabanlı kanser aşılarımızın 2030'dan önce onaylanmasını bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

TAKİP ET

Çin'in Wuhan kentinden başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı geliştirdikleri aşıyla dünyanın gündemine oturan BioNTech şirketi kanser ilacı alanında önemli aşama kat etti. Prof. Dr. Uğur Şahin, ilk mRNA tabanlı kanser aşılarının 2030'dan önce onaylanmasını beklediklerini bildirdi.

Alman Bild am Sonntag gazetesine konuşan Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“İlk mRNA tabanlı kanser aşılarımızın 2030'dan önce onaylanmasını bekliyoruz. Ayrıca 2025-2029 yıllarında diğer tedavi edici yaklaşımlar için deneme verilerine sahip olmayı planlıyoruz.”

Amaçlarının her hastaya özel kanser aşısı geliştirmek olduğunu vurgulayan Şahin, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bunu yapmak için her hastanın kanser özelliklerini analiz ediyoruz ve bağışıklık sisteminin mümkün olduğunca çok sayıda tümör hücresini tanımasını ve yok etmesini sağlayacak olanları seçiyoruz.”

Bir başka umut kaynağının antikor-ilaç konjugatları (ADC) olduğuna da işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

“ADC'ler kemoterapiyi taşıyan antikorlardır. Kanda dolaşarak tümöre ulaşırlar ve orada kemoterapiyi hedefli şekilde serbest bırakırlar. Bu tedavinin önemi, katılımcıların önemli bölümünde tümörü çok hızlı şekilde küçültebilmesidir. Birkaç yıl içinde birçok kanser durumunda klasik kemoterapi yerine hedefe yönelik kemoterapi olarak giderek daha fazla ADC'nin kullanılacağından eminim.”

Bakmadan Geçme