BİNLERCE KİŞİ KARDEŞLİK İFTARI'NDA BULUŞTU

İlçe meydanında gerçekleştirilen iftar programına Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Karakoçan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Sarıoğlu, Sarıcan Belediye

TAKİP ET
İlçe meydanında gerçekleştirilen iftar programına Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Karakoçan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Sarıoğlu, Sarıcan Belediye Başkanı Faruk Aydın, Muş İli Korkut İlçesi Altınoluk Belediye Başkanı Mehmet Sut Özgül, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an tilavetiyle başlayan Kardeşlik İftarı'nda Osman Cem Karahüseyinoğlu'nun Aşr-ı Şerif tilaveti sonrasında Muharrem Demir ve ekibi ilahi dinletisinde bulundu.

Karakoçan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Sarıoğlu böylesi güzel bir programa imza atmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Bizim milletimiz tarihinde her zaman yoksula, garibana kapısını açmıştır. Bugün de ülke olarak, millet olarak, Türkiye Cumhuriyeti olarak bizlere sığınan başta 6 milyon Suriyeliler olmak üzere 6 milyon Muhacir kardeşimize ensarlık vazifemizi yapıyoruz. Bu milletle ne kadar gurur duysak azdır. Elazığ Belediyemizle birlikteliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi artırması için bugün iftarımızda toplanmış bulunuyoruz. İşte görmüş olduğumuz manzara da tam olarak kardeşliğin bir göstergesi” diye konuştu.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, küçüğüyle, büyüğüyle tüm Karakoçan halkının iftar programında olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bugün burada ramazanın bütün coşku ve bereketini yaşıyoruz. Ramazan böyle paylaşınca, kardeşlik ruhunu yaşatınca, bir arada olunca güzel. Bu akşam burada Ramazan'ın bütün güzelliklerini bir araya getirdiniz. Belediye Başkanınız Karakoçan'da çok güzel hizmetler yapıyor, sizlerle birlikte Karakoçan2ı daha da güzelleştirmek ve daha yaşanabilir bir hale getirmek için gayret ediyor. Öncelikle belediye başkanımızı, ekibini ve Karakoçan'a hizmet eden bütün kardeşlerimizi tebrik ediyorum.”

“Allah kardeşliğimizi muhafaza etsin” diyen Yanılmaz kardeşliğe vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu irade ve cesaret ile tüm dünya Müslümanlarına vermiş olduğu mesaj kardeşliktir. Bütün müslümanlar kardeştir. Türkü'yle, Arap'ıyla, Kürdü'yle, Zazası'yla bütün Müslümanlar kardeştir. Bu meydan bu kardeşliğin fiili bir göstergesini ortaya koyuyor. Türkiye bütün dünyaya kardeşliğin ne olduğunu gösteriyor. Rabbim bu milleti bölmeye çalışanlara fırsat vermesin.”

Konuşmaların ardından Karakoçan İlçe Müftülüğü İlahi Grubu'nun kasideleriyle program sona erdi.

Bakmadan Geçme