Biber, Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Geçtiğimiz yıl biber üreticisi,25 kuruştan  ürününü satamazken, bu yıl ise  biberin en bol olduğu zamanda bile 1 liradan aşağıya ürününü

TAKİP ET
Geçtiğimiz yıl biber üreticisi,25 kuruştan  ürününü satamazken, bu yıl ise  biberin en bol olduğu zamanda bile 1 liradan aşağıya ürününü satmadı.  Biber fiyatının yüksek olmasının  üretim azlığından kaynaklandığını belirten  Elazığ'ın Kumyazı köyünden Mustafa Aydın adlı çiftçi ' Biber satışları geçen yıl çok kötüydü ve maliyetini bile karşılamadı. Bu yıl hem geçen yıl zarar edildiğinden  az ekildi hem de fideyken  hastalık  nedeniyle biberin çoğu kurudu.  Üretim azlığından dolayı biber bu yıl altın yılını yaşıyor. Biber 1 liradan aşağıya hiç satılmadı. Şuan yaş sebze ve meyve halinde  1.5 Liradan satılıyor. Bu üretici için gerçekten güzel fiyat,kurutmalık biber zamanı olduğu için talep fazla olacağından bundan sonra  fiyatının düşeceğini artık tahmin etmiyoruz' dedi.

Biberde ki  yüksek fiyatın aksine domates de bu yıl tam bir hayal kırıklığı yaşadıklarını belirten Mustafa Aydın 'Domates 40 kuruştan  yukarıya satamadık. Domatesten  bu yıl zarar etmedik ama  emeğimizin  karşılığını da alamadık' dedi. 

Bakmadan Geçme