BAŞKANLAR İSTİŞARE TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİ

İlbank Elazığ Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen istişare toplantısında belediye başkanları görüş ve önerilerini sunarken projeler ve

TAKİP ET
İlbank Elazığ Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen istişare toplantısında belediye başkanları görüş ve önerilerini sunarken projeler ve sorunlar ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlbank Elazığ Bölge Müdürü Ali Tekataş, belediyeler arasındaki etkileşimi biraz daha artırmak amacıyla bir çalıştay mantığıyla böyle bir toplantıyı organize ettiklerini belirterek, “Belediyemizde yapılan güzel bir uygulamanın diğer belediyelerimize örnek olmasını sağlamak, bilgi ve birikimlerin, projelerin, sorunların, düşüncelerin paylaşımını sağlamak ve daha birçok konuda istişare etmek amacıyla bir araya geldik. Bu toplantının çıktılarını hepimiz kendi açımızdan değerlendirip, varsa sıkıntılar ya da öneriler, çözebildiklerimizi çözüp, çözemediklerimizi üst makamlara ileteceğiz” dedi.

İlbank Elazığ Bölge Müdürü Tekataş, bankalarının her yıl kârının yüzde 51'inin, nüfusu 200 binin altında olan belediyelerin kentsel altyapı projelerinin finansmanı ile nüfusu 25 binin altında olan belediyelerin projelerinin finansmanında hibe olarak kullanıldığını kaydetti.



‘Kovanından çıkmayan arı bal yapmaz' düsturuyla belediyeleri sık sık ziyaret ettiklerine dikkat çeken Tekataş, “Hizmetlerimizi hızlı, verimli ve sürdürülebilir bir şekilde yürütmek adına, başta belediyecilik konusunda duayen olan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki olmak üzere, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mücahit Demirtaş ve Genel Müdürümüz Sayın Yusuf Büyük beyin, belediyelerimizle etkin bir işbirliği ve dayanışma içinde olunması talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyerek belediye başkanlarının da sürekli kendilerini ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunmak suretiyle büyük hizmetler sunduklarını ifade etti.



26 MİLYON TL PARA AKTARILDI



Elazığ Bölge Müdürlüğü olarak 2014-2015 yılları arasında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgiler veren Tekataş, “Belediyelerimize 7 milyon TL tutarında hibe boru verilmiştir. İl Özel İdarelerimize köy ihtiyaçları için 26 milyon TL hibe para aktarılmıştır. Bu dönem içerisinde kredili iş toplamımız ise 651 milyon 774 bin 320 TL'dir. Halihazırda devam eden ve gerek tam müşterek kontrollük, gerekse izleme yoluyla kontrollük yaptığımız iş sayısı 191'dir. Yine birçok belediyemize teknik yardım mahiyetinde Bölge Müdürlüğümüzce hibe projeler yapılmıştır” diye konuştu.



İLBANK'IN BÖLGEYE KATKISI BÜYÜK

Bingöl Belediye Başkan Vekili Ragıp Atala, Bingöl Belediyesi olarak İlbank'ın sağladığı destekle Bingöl'de yaklaşık 246 Km altyapı ve üst yapı ile su hattını yenilediklerini söyledi. Şehirde yeni alanlar oluşturduklarını kaydeden Atala, İlbank'a bölgeye sağladığı destek nedeniyle teşekkür etti.

Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy da, Bölge Müdürlüğü'ne sık sık geldiklerini ifade ederek, “Bizim ayrı gayrımız yok. Buranın kapılarının bize her zaman açık olduğunu biliyoruz. Bu nedenle İlbank Bölge Müdürü Ali Tekataş'a teşekkür ediyoruz. Kendisinin gösterdiği yolda Çemişgezek halkına hizmet etmeye gayret ediyoruz” dedi.

Pertek Belediye Başkanı Recai Vural ise, “Projelerimizi bizzat yerinde inceleyen Sayın Bölge Müdürümüz bize her türlü desteği sağlıyor. Kendisine teşekkürü bir borç biliyoruz. Pertek ilçesi turizm kenti olmaya aday bir yer. Bunun için altyapı ve biyolojik arıtma sorunumuz bulunuyor. Bununla ilgili gerekli yerlerle görüştük. Bu konudaki çalışmalarımızı en kısa sürede başlatarak Pertek'i daha yaşanabilir bir yer haline getirmenin gayretinde olacağız” diye konuştu.

Karlıova belediye Başkan Yardımcısı Sadri Bingöl de, kendilerini evlerinde gibi htiklerini belirterek, bu ortamın sağlanması nedeniyle teşekkür etti. İlçelerinin yaklaşık 66 Km içme suyu isale hattının yenilendiğini ve tamamlanma aşamasında olduğunu belirten Bingöl, “Özellikle sağlık konusunda ilçemizde büyük sıkıntı vardı. İçme suyumuz tamamen asbest borularla taşınıyordu. Bu da ilçe halkının sağlığı açısından olumsuzluk teşkil ediyordu. Bu sorunu gidermiş bulunmaktayız. Yine kırsal bir bölgedeyiz. Yaklaşık 16 Km'lik kanalizasyon hatlarımız tamamen yenilendi. Bu çalışmalarımızda bizden desteklerini esirgemeyen Bölge Müdürümüze ve personeline teşekkür ediyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme