BAŞKAN YANILMAZ'DAN ELMÜTDER'E ZİYARET

Başkan Yanılmaz'ın ziyaretinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden ELMÜTDER Başkanı Osman Avcıl, açıklamasında şunları söyledi:

'Belediye Başkanımızla seç

TAKİP ET
Başkan Yanılmaz'ın ziyaretinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden ELMÜTDER Başkanı Osman Avcıl, açıklamasında şunları söyledi:

'Belediye Başkanımızla seçim öncesi bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunmuştuk ve şehrin lokomotifi konumundaki müteahhitlerin en önemli istişare ayağından biri olduğunu Sayın Başkanımıza ifade etmiştik. Başkanımızla Kentsel Dönüşüm projeleri başta olmak üzere birçok konuda istişarelerde bulunacağız. Belediye Başkanımız göreve başladığı günden bugüne Belediyede ciddi bir disiplin hkim oldu. Bizler de bu aşamada Sayın Başkanımıza sürekli destek vereceğimizi belirttik, bugün bir kez daha kendilerine bunu ifade ediyor, ziyaretlerinden dolayı Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz'a teşekkür ediyorum.'

İnşaat Müteahhitleri Derneği'nde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise açıklamasında şunları söyledi: 'Bir şehri büyütmek, geliştirmek ve güzelleştirmenin yolu o şehirde yapılan binalardan geçiyor. Bizler kimlikli binalar yaparak şehri geleceğe taşımalıyız. Nasıl insanlar binalara bir kimlik veriyorsa daha sonra o binalar dönüp insanlara kimlik veriyor. Şehir birbirini bütünleyen unsurlardan oluşuyor. Göreve geldiğimiz günden bugüne hedefimiz Elazığ'ı bölgesinin en güzel ili haline getirerek, Türkiye'de adından söz ettiren bir il konumuna taşımaktır. Bir ilin metropol şehir olması için 1 milyon nüfusa sahip olması gerekmez, bir il 350 bin nüfusla da metropol şehir olabilir. Bulvarlarıyla, yeşil alanlarıyla, insanların yaşam tarzıyla metropol kent haline gelebilir. Bizim de hedefimiz kendi nüfusuyla Elazığ'ı metropol şehir yapmaktır. Göreve geldiğimiz günden bugüne taviz vermediğimiz bazı unsurlar var. Bunlar bulvarlar, caddeler ve sokaklardır. Bu şehrin bulvarlarını ne kadar büyük tutarsak, meydanlarını ne kadar geniş tutarsak o şehir kimlikli bir konuma bürünür.'dedi.

 

BAŞKAN YANILMAZ: 'OTOPARK ÜCRETİ YATIRIN OTOPARK YAPMAYIN MANTIĞINI ORTADAN KALDIRDIK'

Yanılmaz; 'Şehirdeki binaların altındaki otoparklar ne kadar büyük tutulursa, şehrin sokaklarına yansıyan araçlardan kurtulmuş oluruz. Şunu kabullenmeliyiz ki sokaklar binaların otoparkı değildir. Sokaklar şehirdeki insanların araçlarıyla geçecekleri yerlerdir. Bizler göreve başladığımız günden itibaren 'otopark ücretini ödeyin, otopark yapmayın' mantığını ortadan kaldırdık. Belediye otoparktan gelen gelirlerle beslenmeyecek ve binaların altına otopark yapılacak.'dedi.

ENGELLİLERE ÖZEL İMALATLAR

Engelliler için engelsiz yapılar oluşturacaklarını ifade eden Başkan Yanılmaz, 'Aracından inen engelli bir kardeşimiz asansöre ve oradan da evine gidinceye kadar hiçbir engelle karşılaşmayacak' dedi.

'Bu şehirde biz müteahhitlik sektörünü ne kadar çok beslersek ve bu sektör ne kadar çok canlı olursa şehrin ekonomisi o kadar canlanır' ifadesini dile getiren Başkan Yanılmaz,: Şehrin binalarına hep birlikte kimlik kazandırmaları gerektiğini dile getiren Başkan Yanılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Benim adamım var ben imar değişikliği yapar ve istediğim şekilde bina yaparım demek o şehre bir şey kazandırmaz. Önümüzdeki süreç kentsel dönüşümün en fazla yaşanacağı bir süreç olacak. Bizler bir evin yıkılıp yeniden bina yapılmasını kentsel dönüşüm olarak kabul etmiyoruz. Adına riskli bina deyip 200 metrekare yıkıp yerine 2 bin metrekare bir bina yapmak da kentsel dönüşüm değildir, bunun adı olsa olsa kentsel facia olur. Bizler bu şehri korumalı ve kentin 50 yıl sonrasına sahip çıkmalıyız. Günübirlik yaşamamalı, yapacağımız plan ve projelerle 50 yıl sonra yaşayacak insanları rahat ettirmenin derdinde olmalıyız. Biz Elazığ'ı 2071 yılına taşıyacak hedefleri ortaya koyalım ve bu hedefleri yaşadığımız müddetçe de uygulayalım. Kentsel dönüşümde bina bazlı değil de ada bazlı uygulamaların önünü açmak için elimizden gelen bütün yardımları yapacağız ve bu sayede müteahhitlik sektörünün önünü açabildiğimiz kadar açacağız. Şehrimizde uygulanacak Kentsel Dönüşüm projeleri şehri rahatlatan projeler olacaktır. Ve bu projemizin birinci ayağını 22 hektarlık bir alanda Cumhuriyet Mahdigeresi'nde başlattık, Şubat ayında da yapım ihalesine çıkacağız. Bunun akabinde Sürsürü Mahdigeresi'nde 21 hektarlık bir alan var, orada da mühendislik hizmetleri başladı, kısa zaman sonra yapım ihalesine çıkacağız.'dedi.

Bakmadan Geçme