Başkan Şerifoğulları'ndan Elazığları Heyecanlandıran Açıklama

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 4 buçuk yılda yapılan çalışmaları anlattığı etkinlikte şehrin geleceğine yönelik çok önemli açıklamalarda bulundu.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte bu zamana kadar geçen sürede yapılan çalışmaları anlattı.

VATANDAŞTAN BÜYÜK DESTEK
Başkan Şerifoğulları, etkinlikte 4 buçuk yıllık sürede yapılan hizmetleri anlatırken özellikle altyapı ve meydanlar ile ilgili bölüm vatandaşlardan büyük alkış aldı. Şehrin geleceğine yönelik ifadeleri ise büyük heyecan uyandırdı.

METROPOL KENT ELAZIĞ

Etkinliğe damga vuran anlar ise Başkan Şerifoğulları'nın şehrin geleceğine yönelik ifadeleri oldu.

İşte Başkan Şerifoğulları'nın o açıklaması:

İlimizde üretilen ürünlerin, ülke ve dünya piyasasında saygın bir konuma yükselmesi amacıyla markalaşma sürecinin başlayacağı, şehir ekonomisine somut ve önemli katkıların sağlanacağı bir dönem hedefliyoruz.

Üniversite eğitimi için şehrimize gelen gençlerimize aidiyet duygusu kazandıracak, Fırat Üniversitesi'nde eğitim görmenin ayrıcalığını hissettirecek yeni yaşam merkezleri, gençliğe hizmet eden nezih, hesaplı ve tematik kafe ve sosyal merkezlerin yaygınlaştırıldığı, Uluslararası İpekyolu Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde bilim ve sanat meşalesinin yükseldiği, eğitim ve bilim şehri Elazığ için güçlü adımları atacağımız yeni bir dönemi hedefliyoruz.

Bilim Merkezi ile yetenekli ve mucit gençlerimizin çalışmalarıyla TEKNOFEST kuşağına önemli destekler vermekle birlikte Elazığ Teknokent'te dünyanın konuştuğu, buluşların bilim dünyasıyla buluşacağı yeni bir süreci hedefliyoruz. Kadınlarımızın, EBEGEM, ADEM ve Hayma Ana Kadın Kooperatifimize ilave olarak daha çok üretmelerine ve hem kendi hem de şehir ekonomisine önemli katkılar sunacağı, daha çok imkân ve fırsatların verileceği, üretimlerini fuarlar ve sanal ortamında pazarlayabilecekleri umut dolu bir dönemi hedefliyoruz. Çevresel yatırımlarımızla yenilenebilir enerjiyi yaygınlaştıracak, suyumuzu, toprağımızı ve havamızı koruyacak bilimsel destekli projelere yoğunlaşacağımız bir dönemi hedefliyoruz.

Cip Jeotermal sahasında sağlık turizmine yönelik bir cazibe merkezi oluşturarak, şehrimizi markalaştıracağımız bir dönemi hedefliyoruz.

"KRONİK SORUNLAR ARTIK KONUŞULMAYACAK"
Yeni Sanayi Sitesinin, bölge müdürlüklerinin, Orduevi yerleşkesinin, Çimento fabrikasının taşınmasının artık konuşulmayacağı bir şehir hedefliyoruz.

İnanç ve tarih turizminde Harput, Yaz turizminde Hazar Gölü, Kış turizminde Hazarbaba Kayak Merkezi Sağlık turizminde Cip Jeotermal ve doğa turizminde Baskil kanyonları ve daha nice saklı güzelliklerin profesyonelce ve sürdürülebilir bir anlayışla turizme kazandırıldığı bir turizm destinasyon merkezi kimliği oluşturmayı hedefliyoruz.

Kültür ve sanatta 5 bin yıllık birikim ve müktesebatımız ile günümüzün değerlerini harmanlayıp kalıcı iz ve geleceğe eser bırakacak, yön verecek bir anlayışı hâkim kılmayı hedefliyoruz.

Yarınlarımız, 5 yıllık temel sorunların çözümünün ardından Metropol Elazığ olmanın şafağında… Hedeflediğimiz bu yolda dün de yalnız değildik, yarın da yalnız olmayacağız.

Yorumlar 12
HARPUTİ 29 Eylül 2023 01:15

Bir oy veren olarak yazıyorum.Š oğlu iyi bir insan ama kifayetsiz,ekibi sıfır.Merkezde 18 mahalle yıkık virane, güya Afet bölgesi ilan edildik,yapılan hicbirsey yok.Imar bile açıklanmadı .Kesinlikle bir Inşaat Y Mühendisi Başkan lazım.Ama asla gurgöze ve múco olamaz.Rutin belediyecilik hizmetleri ni yatırım diye sunuyor.Oysa belediyede binlerce kişi çalışıyor ve devlet, vatandaş maaş ödüyor.Tek yatırım Ş.O.T ve mini garaj gerisi çevre düzenlemesi kadar.Atasrhir ve çayda çıra dışındaki mahalleler,harpten çıkmış gibi,ne hizmeti arkadaş, ayıptır, günahtır.Tine it vereceğiz ama bu saydıklarım dışında olmalı.Yoksa gitmeyiz

Serhat 25 Eylül 2023 21:52

Acaba kendileri hiç merkez mahallelerinde bir gezinti yapmismidir hiç sanmıyorum çünkü bindikleri araçlar merkez Mahallelerindeki yolllara layık değildir .

Bilal 25 Eylül 2023 00:23

Bu aralar sosyal medyada şahine gittiği her yerlerde büyük ilgi var diye yazılar görüyorum hayırdır biz acaba bu memlekette yaşamıyor muyuz ne ilgisi yandaşların şişirmesi ben şahin kadar. kibirli yandaşçi birini görmedim fortadan başka bişey yok

Bülent 25 Eylül 2023 00:10

Benim anlamadığım bu siyasiler bu yaptıkları hizmetleri bir lütüf müş gibi övünerek böbürlenerek anlatıyorlar sanki kendi ceplerinden para harcıyor kardeşim devletin milletin parası bunları geçın belediye başkanın kibirli ve yandaşcılığı ne olacak

Tasarı 24 Eylül 2023 11:54

Arabamla Elazığ caddelerinde mi geziyorum yoksa yaksa sıtabize yolda mı geziyorum beli değil projeymiş

Çollelerin şehri oldun Elazığ 24 Eylül 2023 11:42

Yorumsuz..

Palulu 24 Eylül 2023 11:37

Osman panik yapma ... Palululardan bundan sonra bişey olmaz.. Kendi kuyularını kazmakla meşguller :) Dogru adam olsun. Dürüst, Şahsiyetli, İLKELİ.! olsun .

Yiğidi vur hakkını yeme 24 Eylül 2023 10:09

Şahin şerifoğulları ile hiç bir tanışıklığım,görüşmüşlügüm hiç bir menfi aidiyetim yoktur.Bunu baştan belirteyim.Konuya gelirsek Şahin başkan rahmetli Hamza yanılmaz başkandan sonra bu memlekete elle dokunur,gözle görülür sayısız hizmetler yapmıştır ülkemiz ekonomisinin bulunduğu bu şartlarda büyük işler yapmıştır.Allah razı olsun.(NANKÖR OLMAMAKLAZIM)????

Osman 24 Eylül 2023 10:01

Öz Elazığlılar, ne Ramazan Gürgöze'ye ne de Zülfü Demirtaş'a oy vermeyecektir. Şahin Başkanla yola devam.. Gitsinler, Paludan aday olsunlar

El insaf 24 Eylül 2023 09:43

Sosyal medya ve yayınladığı basın açıklamasına CANCAĞIZIM diye baslayan biri Belediye başkanı olamaz... olmamalıydı. Yadırgadım. Çok yadırgadım. Dizi karakterlerini örnek alıyorlar.. üzüldüm . Vizyon dipte.

Gerçek kişi 24 Eylül 2023 09:32

Mücahit yanılmaz seçilmesin diye tüm belediye kadrolarını mhp ye oy verdirten kim.?

Şahin 24 Eylül 2023 09:29

Lan hürriyet caddesinde ışık yok neyin projesi ne yapmış karanlikta bir gel gez hürriyet csddesinde . yer birakmadın sattın.. Ayıptır... vatandas seviyor kim seviyor.. Kendi ailesi seviyor. Bide nemalananlar bide aklı idrak etmeyrnler...

Bakmadan Geçme