Başkan Namık Bulut, Elazığ'da Gazilerin yaşadıkları sorunları anlattı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Namık Bulut, Elazığ'da yasal haklarını kullanmakta zorlandıklarını belirtti.

Youtube Kanalı
Abone Ol

Elazığ'da resmi kurum ve kuruluşların dışında bizler için, vatanımız için kendi geleceklerini tehlikeye atan Gazilerimiz, gerekli ilgiyi görmemekten şikayetçi.

20 Temmuz 1974'te Kıbrıs Barış Harekâtına katıldığı için şerefli Gazi unvanını alan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Namık Bulut, Gazi olduğu için mutlu olduğunu belirtti.

“KAMU YARARINA ÇALIŞAN ASKERİ KÖKENLİ BİR DERNEĞİZ”

Dernek hakkında bilgiler veren Başkan Namık Bulut, “Derneğimizde şu anda 166 tane üyemiz var. 132'si normal Gazi, diğer 34'ü de vefat eden Gazilerimizin eşleri ve çocukları. Tüzüğümüz gereği üye olabiliyorlar.

Muharip, savaşa katılan demektir. Diğer Sivil Toplum Kuruluşları gibi değiliz, Genel Merkezimiz var. 2847 sayılı yasayla kurulmuş, kamu yararına çalışan askeri kökenli bir derneğiz” dedi.

GAZİLERİMİZ VATANDAŞLARLA SIK SIK SORUN YAŞIYORLAR

Elazığ'da Gazilerin yeteri kadar önemsenmediğini belirten Namık Bulut, sadece özel günlerde hatırlandıklarını ve bu durumdan rahatsızlık duyduklarını aktardı. Başkan Namık Bulut, “Gazileri sadece belirli günlerde hatırlıyorlar. Elazığ'da Gazilere öyle büyük bir yakınlık yok. Resmi kurum ve kuruluşlarla ilişkilerimiz kötü değil, gayet güzel ancak Gazilerimiz vatandaşlarla sık sık sorun yaşıyorlar.

Elazığ Belediyesi, Elazığ Valiliği, Kolordu Komutanlığı Milletvekillerimiz, devlet büyükleri her zaman yanımızda ancak özel hastane sorunumuz bir türlü çözülmüyor”

“ÜCRETSİZ ULAŞIM SORUNUMUZ VEKİLLERİMİZİN VE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN UĞRAŞLARI SORUCU ÇÖZÜLDÜ”

Şehir içi ücretsiz ulaşım hakkından faydalanmakta zorlandıklarını ve bu sorunu Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanlarıyla görüşerek çözdüklerini aktaran Başkan Namık Bulut,

“Devletin bizlere tanıdığı yasal hakkımızı kullanamıyoruz. Şehir içi ücretsiz ulaşım hakkımızı kullanmak istiyoruz ancak bazı belediyeler kullandırtmıyorlar, ücret talep ediyorlar. Biz kanun ve yasalar dışında herhangi bir ayrıcalık istemiyoruz. Bu sorunları İlçe Belediye Başkanlarımızla konuştuk, Milletvekillerimizle görüştük. Sağ olsun bütün Vekillerimiz bizimle ilgileniyor. Sorunlarımızı çözmeye çalışıyorlar. Ücretsiz ulaşım sorunumuz Vekillerimizin ve İlçe Belediye Başkanlarımızın uğraşları sorucu çözüldü” şeklinde konuştu.

5510 sayılı Kanun kapsamında sağlık hizmetlerinden faydalanmaları gereken Gazilerimizin Elazığ'da özel hastanelerin ücret talep etmesiyle mağdur edildiklerini belirttiler.

“BAZILARI TEDAVİ EDİYOR BAZILARI İSE TEDAVİNİN MUTLAKA BİR KISMI İÇİN ÜCRET TALEP EDİYOR”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Namık Bulut, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Özel hastanelerde kanunen Gazi ve eşi ücretsiz olarak faydalanıyor. Ama hastaneye gidiyoruz, bazıları tedavi ediyor bazıları ise tedavinin mutlaka bir kısmı için ücret talep ediyor. Tartışılıyor, sorun çıkıyor.

Elazığ Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından özel hastanelere resmi yazı gönderildi. Sosyal Güvenlik İl Müdürümüz de “ücret talep etmeye devam ederlerse şikayet dilekçesi oluşturun” diye talimat verdi. Artık hastane faturasını dilekçenin arasına ekleyip SGK'ye teslim ediyoruz.

Bizim SGK, bu gibi durumlarda İzmir Şubesine bağlıymış. Bir iki arkadaşım fatura ve şikayet dilekçesini gönderdi ancak herhangi bir dönüş alamadık. Cezai işlem uygulamaları lazım. Bu gibi sorunlar yaşıyoruz. Umarız kısa zamanda çözülür”

Özel Haber

Bakmadan Geçme