Başkan Evsen: 'Mağdursa Bizim Esnafımız da Mağdur'

Deprem bölgesinde bazı illerdeki kredilerin ertelenip Elazığ'ın kapsam dışında tutulmasına tepki gösteren Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen ' Birçok esnafımızın işyeri ağır hasar aldı. Ertelenen kredilere Elazığ'da dahil edilmelidir' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye illeri ve bağlı ilçeleriyle Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara Halk Bankası tarafından kullandırılan Hazine faiz destekli kredilerinin 6 ay faizsiz ertelendiğini duyurdu.

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, açıklanan iller arasında olmamasına tepki gösterdi. Evsen gazetemize yaptığı özel açıklamada “ 28 Mayıs seçimlerinden sonra yeni bir hükümet kuruldu. Esnaflar olarak bu dönemde gelen zamlarla birlikte mücadele etmeye çalışıyoruz. Gelen zamlar esnafımızın belinde kambur olmaya başladı çünkü; ödemeleri gereken borçlarına da zam geldi. Gereken destekler esnafımıza verilmediği gibi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaptığı açıklamaya göre deprem yaşayan illerde krediler ertelendi ama; yine bu iller arasında Elazığ yok. İlimizin seçilmiş 5 milletvekili ve yetkili kişilerine seslenmek istiyorum. Bizler Ankara'da üst kuruluşlarımıza gerekli başvuruyu yaptık. Onlarda kendileri namında Maliye Bakanıyla görüşebilirler. Kredileri ertelenen iller arasında Elazığ'ında dahil edilmesi gerekiyor. İlk günden bugüne içi boş bir AFAD bölgesi kapsamına alındık. Depremin üzerinden aylar geçti henüz bir faydasını görmedik. En azından depremde işyeri yıkılan ağır hasar alan esnaflarımızın kredileri ertelenmesi için gerekli başvurular yapılabilir. Bizim esnafımız her zaman borcuna sadık olmuştur. Borcunu günü geldiğinde ödeyecektir. Depremden dolayı mağdur olmuş diğer illerdeki esnaflarımızın borçları nasıl erteleniyorsa bizim esnafımız da mağdur onlarında ertelensin. Plakası 23 olmayıp Elazığ adresinde ikamet eden araç sahiplerinden ikinci bir ek MTV borcu çıkıyor. Bu konuda da gerekli adımların atılıp vatandaşlarımız ek MTV ödemesi yapmasının önüne geçilmesi gerekiyor.

7200 PRİM GÜNÜ İÇİN ESNAF MÜJDE BEKLİYOR

Seçimlerden önce Bağ-Kur prim gün sayısının 7 bin 200 güne düşürüleceği yönünde esnafa söz verildiğini hatırlatan EVSEN “Esnafımız 7200 prim gün konusunda müjde bekliyor. Çünkü; 5 yıl esnafımızın erken emekli olması alacağı maaş ve ödemeyeceği primleri hesaba katarsak yaklaşık 600 bin TL kazancı demek. 7200 gün seçim öncesi verilmiş bir vaattir. Bu vaat havada kalmasın” diye konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme