Başkan Barut: Mağduriyet yaşamamak için evinizin DASK sigortalarını ihmal etmeyin

Geçtiğimiz gün Malatya'da meydana gelen ve Elazığ başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen depremin bilançosu açıklanmış Elazığ'da 20 ağır hasarlı, 517 az hasarlı bina olduğu belirtilmişti. Elazığ Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı ve Türkiye Sigortacılar Saik Meclis Başkan Yardımcısı M. Harun Barut, Deprem sigortasının hayati önem taşıdığını belirtti.

Geçtiğimiz gün yaşanan ve bölgede büyük paniğe neden olan deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini ileten Elazığ Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Harun Barut, Elazığ ve çevresinin 1'inci derece deprem bölgesi olduğunu, 2020 Elazığ depremi ve 24 Ocak Kahramanmaraş depremlerinde olduğu gibi geçtiğimiz gün yaşanan depremden sonra da vatandaşların yanında olduklarını ve gerekli her işlemde yardımcı olacaklarını belirtti.

“BU SÜREÇTE DE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”

Elazığ Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı ve Türkiye Sigortacılar Saik Meclis Başkan Yardımcısı M. Harun Barut,

“Maalesef İlimiz ve çevresi 1'inci derece deprem bölgesidir. 2020 Elazığ depremi ve Kahramanmaraş depreminden sonra 5,9 şiddetindeki depremi yaşadık. Geçen depremlerde olduğu gibi bu deprem sonrasında da Elazığ sigorta acenteleri derneğimiz ve meslektaşlarımız bu süreçte de vatandaşlarımızın yanında olacağız” dedi.

Konutlarında, iş yerlerinde ve eşyalarında hasar olan vatandaşların yapması gerekenleri anlatan Başkan Barut, kimsenin mağdur olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

“KÖTÜ GÜNDE AYRDIM YAPMADAN İLİMİZDEKİ SİGORTA ACENTELERİNDEN DESTEK ALABİLİRSİNİZ”

Başkan Barut,

“Konutlarında hasar oluşan vatandaşlarımız Dask için Alo 125 arayarak, eşyalarında hasar oluşanlar ilgili acentelerini arayarak veya sigorta şirketlerini arayarak hasar dosyalarını açtırabilir ve ayrıca iş yerlerinde hasarları olanlar kendi sigorta acentelerini arayıp destek alabilirler. Eksper atandıktan sonra vatandaşlarımız gelen ekspere tapu kimlik ve Dask belgelerini açık bulundursunlar. Süreçlerde gecikme yaşayan sigortalılarımız vatandaşlarımız ilimizdeki kendi sigorta acentelerine gidip destek alabilirler. Ayrıca internet ortamında ve bankalarda sigorta yaptıranlar için, kötü günde ayrım yapmadan ilimizdeki sigorta acentelerinden destek alabilirler. Yaşadığımız bu depremde ve hayatta karşılaştığımız risklerde sigortanın önemi dahada artmaktadır ve mağduriyet yaşanmaması için evinizin Dask, konut sigortalarını, iş yerinizin iş yeri sigortalarını asla ihmal etmeyiniz ve bu sigortaları yaptırırken ilimizdeki işini profesyonel ve doğru yapan sigorta acentelerini tercih ediniz” şeklinde konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme