Başkan Alan'ın Yürekli Çıkışı

Ülkemizin son yıllarda en çok tartışılan konularından biri de sığınmacılar ve mülteciler.

TAKİP ET

Özellikle Suriye'de yaşanan iç karışıklık sebebiyle ülkemize gelen bu ülke vatandaşları ile Afganistan'dan son yıllarda oldukça hızlı bir göç aldık.

Şimdilerde kontrol altına alınmaya çalışılsa da bir dönem kontrolsüzce ve akınlar halinde ülkemize giriş yapan ve tüm illerimize dağılan göçmenler, bazı asayiş olaylarına karışmakla birlikte sanayi ve üretim alanında önemli bir misyon üstlendiler.

Sayıları artan mülteciler, başta Zafer Partisi olmak üzere bazı muhalefet partilerinin de hedefi oldular ve hükümeti buradan sıkıştırmaya çalıştılar.

Oysa madalyonun bir başka tarafı vardı ancak bunu gelebilecek olası tepkiler sebebiyle çok da kimse dillendirmiyor, daha doğrusu dillendirme cesareti gösteremiyordu.

Özellikle büyükşehirler ve Güneydoğu ile Akdeniz bölgesinde üretim merkezi olan şehirlerimizde yaşanan eleman sorunu, göçmenlerle aşılmış ve birçok sektör göçmenlerle işler ve ayakta durur hale gelmişti.

Tekstil, inşaat, tarım ve hayvancılık, sanayi ve hizmet sektörlerinde eksikliği hissedilen ve ülkemiz insanının çalışmak istemediği birçok sektörler, sığınmacılarla ayağa kalkmış ve ciddi üretim seferberliğinin yaşanmasına sebep olmuştu.

Bilinen ancak gelebilecek bazı eleştirilerden çekinildiği için bu gerçekleri her zaman yürekli ve cesur çıkışlarla bildiğimiz Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan bir daha cesurca dile getirdi.

Birçok sektörün göçmenlerle ayakta durduğunu, göçmenlerin çekilmesi sonucu birçok sektörün durma noktasına geleceğini “maalesef” notu ve üzüntüsü ile dile getiren Başkan Alan, bu konuda aklı selim davranılması gerektiğini, bazı sektörlerin durmasıyla birlikte başta ekmek ve et gibi temel gıda maddeleri olmak üzere birçok ürüne ciddi zamlar gelebileceği gerçeğiyle ortaya koydu.

Başkan Alan, bu gerçeği dile getirmekle kalmadı, yetkililere özellikle ara ve kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda halk eğitim merkezleri ile yerel yönetimlerin sertifikalı eğitim programları açmaları gerektiğini ifade etti.

ETSO Başkanı İdris Alan'ın bu çıkışı, birçok kesimden olumlu tepkiler aldı. Üretim ve istihdam konularıyla birebir ilgili olan, sahadaki sorunları bizzat gören Başkan Alan'ın bu tespitinin başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere tüm ilgili bakanlıkların çalışmalarına referans teşkil edeceği gibi iş dünyasının yüreğine de su serpti. Ve Başkan Alan, şehrin ve sektörlerin sahipsiz olmadığını bir kez daha ortaya koydu.

Bakmadan Geçme