Başıboş psikopatlar

Megastar Tarkan geçtiğimiz günlerde vahşice katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in vahşice katledilmesine yönelik kadınların gerçekleştirdikleri eylemlere destek verdiğini duyurdu.

TAKİP ET

İkbal Uzuner'in katledildiği Sur'un önünde toplanan ve eylem yapan kadınların fotoğraflarını paylaşan Tarkan,

"Kadının, çocuğun, doğanın, hayvanın... Dünyanın başına ne kötülük geliyorsa erkek yüzünden geliyor. Şiddet, cinayet, taciz, tecavüz, savaşlar... Erkekliğimden utanır oldum. Tüm kalbimle ve desteğimle yanınızdayım kadınlar" sözleriyle eyleme destek verdi.

Daha sonra yeniden bir paylaşımda bulunan Tarkan, sokak hayvanlarının toplatılması kanununa atıfta bulunarak, " Başıboş hayvanları değil, başıboş psikopatları toplayın güvenli sokaklar istiyoruz" dedi.

Tarkan'ın başıboş psikopat ifadesi ile toplumda kötülükler halkasını oluşturan ve hep en yakınımızda olan sorunlu insanlara dikkat çekmesi önemli ve anlamlı.

Yığınla sorunla boğuşan, üç üniversite bitirdiği halde işsiz kalanlar, ailesinde yeteri kadar para olmadığı için tüm hayallerini erteleyip topluma çıkmaktan utananlar, toplumsal baskılar sebebiyle kendi kabuğuna ve dolayısıyla içine çekilenler günün birinde canice bir olayla karşımıza çıkabiliyor.

Bu tip insanlar genelde toplum içinde suskun ve kendi halinde biri olarak görülürler. Ancak bu içe dönme hadisesi, zamanla kendilerini çok farklı ve genellikle de sapkın inanç ve davranışlara götürebilir.

Tarkan'ın tavsiyesi güzel ama bu tip insanlar ve özellikle aileler, bunların hasta ya da sorunlu olduğunu kabul etmiyorlar ki.

Çocuklarımız ve gençlerimiz ciddi bir yalnızlık içinde oldukları için kendilerine az yakın duran ve ilgi duyan birilerine koşulsuz-şartsız güveniyor ve onun cenderesine düşebiliyorlar.

İşte bu yüzden gençlik merkezleri ve gençlerin kendilerini sanat, spor, müzik ve diğer istidadı olduğu alanlarda yoğunlaşmalarına yönelik eylem planları yapılmalı.

Bakmadan Geçme