Başarıyla Gelen Yeniden Atama

Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne ikinci kez Prof. Dr. Fahrettin Göktaş atandı. Bu atamada en önemli faktör, Prof.Dr. Göktaş'ın dört yıl boyunca hayata geçirdiği projeler ve üniversitenin  bilimsel ve akademik anlamda yakaladığı başarılarıydı.

TAKİP ET


Biz Hakimiyet olarak dört yıl önce de bu gün de olaya hizmet ve vizyon olarak baktık. Tek kriterimiz liyakat oldu. Ne Göktaş'ı tanırdık o gün ne de diğer rektör adaylarını. Bu sebeple dört yıl önce “Elazığlı bir öğretim üyesi yok muydu ki Erzurumlu atandı” türü yaklaşımlara karşı çıktık.

Buna karşı çıkmamızın en önemli sebebi de o güne kadar Fırat'ta rektörlük yapan Elazığlı hemşerilerimizin yeterli başarıyı gösteremediği gibi üniversiteye hısım akraba ve aynı soy isimli düzinelerce öğretim üyesi almalarıydı. Her rektör, öteden beri etkin olan ve biraz da karanlık bir lobinin emrine girdi ve onların direktiflerini harfiyen uyguladı.

Üniversitenin başarısı, yeni binaların yapılması ya da öğretim üyelerinin desteklenmesi ve yüreklendirilmesi gibi bir gündemleri olmadı geçmiş rektörlerin.

4 yıl önce bu göreve atanan Prof.Dr. Göktaş, gündemine iki önemli madde aldı. Birincisi üniversitenin başarı grafiğini ve saygınlığını artırmaktı. Bunun için kadrolara eş-dost ve babadan oğula geçen saltanat yöntemini değil, akademik başarı gösteren ve bilimsel şartları sağlayan isimleri atamaktı.

İkincisi ise üniversiteyi fiziki anlamda büyüterek yeni binalar, derslikler, hastaneler ve sosyal tesisler yapmaktı.Rektör Göktaş, tüm bu hedeflerini dört yıllık görev süresi içerisinde başarıyla yerine getirdi.

Şehrin siyasileri, yöneticileri, STK'ları ve diğer erkleriyle uyumlu bir çalışma süreci yürüttü.Ankara'daki güçlü lobisi sayesinde tarihin en büyük ödeneklerini aldı ve bunu hizmete çevirdi.

Yıllarca atıl kalan Kesikköprü yerleşkesinin adını önce Harput Yerleşkesine çevirdi, ardından yeni derslikler inşa etti. Şehir merkezinde kaldığı ve yoğun talep dolayısıyla hizmeti karşılamayacak duruma gelen Üniversite Hastanesinin 800 yataklı olarak bu yerleşkeye yapılması adına adımlar attı ve ödeneğini çıkartarak bunda da muvaffak oldu.

Rektör Göktaş'ın başarıları elbette yazdıklarımızdan daha fazla.

Bu ihlaslı çalışma ve samimi gayret, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da görülmüş ve takdir edilmiş olmalı ki Prof. Dr. Fahrettin Göktaş dört yıllığına daha Fırat'ın rektörlüğüne atandı.

Yeni dönemde Rektör Göktaş'ın özellikle yönetim kadrolarında köklü, radikal ve cesur adımlar atarak değişime gitmesi gerekiyor. En çok sorun yaşanan birimlerden özellikle de Fırat Üniversitesi Hastanesinden başlamak üzere birçok birim yöneticisini değiştirmesi, hizmet heyecanı olan ve halka hizmet etmede kendisinin yüzünü kızartan ve mahcup eden değil ağartan isimleri iş başına getirmesi gerekiyor.

Göktaş'ı, kimseye minnet borcu olmayan koskoca bir dört yıl bekliyor. Kendi görev süresi içerisin de başarılı hizmetlerle anılmak istiyorsa tüm yönetim kademelerini yeniden gözden geçirmesini ve kendi hızına yetişecek isimlerle yola devam etmesini kendisine acizane ve dostane tavsiye ediyoruz.

Bu başarılarından ve yeniden atanmasından dolayı Prof.Dr. Göktaş'ı tebrik ediyor, muvaffakiyetler diliyoruz.

Yorumlar 17
Çöteli Adem 21 Ağustos 2024 13:17

Ben bu şahsın Profosör olduğundan bile şüpheliyim, önceki akademik ünvanları bile araştırılmalı. Sırf dekan ya da rektör yapabilmek için akademik ünvanlar verilmiş olabilir. Şurekası da aynı, hiçbir bilimsel ve akademik çalışma ların yok ama sürekli yükseliyorlar, yeni ünvanlar alıyorlar.

AsenaTuba 20 Ağustos 2024 15:22

Ülkemizde iktidar partisinin liyakatı olmayan ama kendisine sadık gördüğü insanlara makam ve mevki vermesi yeni değil, 20 yıldır alıştık. Bu da onlardan biri, ne bekliyorsunuz ki ülkücü arkadaşlar. Siz de aynısınız, farklı düşünmüyorsunuz biliyoruz. Fırat üniversitesinin başına neden o koltuğu hak eden bir hoca gelmesin, neden o koltuğa oturacak kişi bilim adamları tarafından seçilmesi? Yazık ülkemize de memleketimize de. Bu şahıs dan başarı falan da beklemeyin, üniversitemiz hergeçen gün geriye gidiyor kalite olarak, birkaç vefakar ve idealist hoca olmasa ismini bile duymayacağım Ulusal basında.

Ülkü Gürocak 20 Ağustos 2024 14:45

Başarı elde edilmiş bir tane bile projesi yok, taraflı haber yapıyorsunuz. İktidar partisinden olmaktan başka da bir özelliği yok zaten. Liyakat ilkelerine uygun olarak ünvanlar veriliyor olsaydı üniversitemiz ülkücü arkadaşlarda bu derece sitemkar olmazdı, neymiş efendim Elazığın üniversitesinin başında bir ülkücü olmalıymış. Neden başarılı bir prof değil de ülkücü... Demem o ki, ülkücü camia da akp zihniyeti de liyakat değil partilisini yönetici yapma derdinde. Lanet olsun. Böyle bir ortamda bu derece komik atamalar garip karşılanmıyor işte.

Lütfi Çarsancaklı 20 Ağustos 2024 11:47

1970 lerin lise mezunları bugünün akademisyenlerinin bir çoğundan daha kaliteli, sözü boşuna değil. Bu şahsın tüm akademik ünvanları incelenmeli, nasıl alıp yükseldiğine bi bakın. Zaten akademik hiç bir çalışması ve eseri yok, boşuna aramayın. Ülkemizde her alanda yapılan partizan tutumları maalesef hak etmeyen insanlara makam ve mevki kazandırıyor, liyakat ilkesi olmayan her alan bozuk demektir, en basit örneğide işte bu haberde, Fırat üniversitesi yönetim kadrosu,

Gözlemci 19 Ağustos 2024 11:51

Yanlı haber

Gözlemci 19 Ağustos 2024 11:49

Bu gazetenin beklentisini merak ediyorum.Muvaffak olcak mı acaba?Akademisyenlerin kaçıyla görüştü kimlerle anket yaptı neyi gözlemledi.Üniversitenin rektör yardımcılarından tutun tüm yöneticiler at çiftliğinde yaşıyor resmen icraat yok.

İnsaf 19 Ağustos 2024 00:53

Vallahi insaf edin artık, bu kadar gerçek dışı haberler yapmayın. Bu şahıs hangi bilimsel çalışmayı yapmışda insanlığa ve bilime bir katkı sunmuş? Daha akademisyenken bunları yapamayan ve yapamayan kapasite bugün memleketimde rektör atanıyor, yazıklar olsun bu zihniyete. Son 20 senedir bol bol akademik ünvan dağıtılır oldu ülkemizde, rektörlük de bu derece kolay oluyor işte. Boşuna demiyorlar, 1960-1970 li yıllardaki lise mezunları günümüzdeki akademik personelin bir çoğundan kaliteliydi diye. Bakın Tunceli Munzur üniversitesindeki komikliklere, hepsinin başrolğnde aynı zihniyet var.

Mikail Gürgöze 18 Ağustos 2024 21:34

Haberin başlığı da başarıyla gelen atama yazmışlar. Allah aşkına ne başarısı yav. Başarılı akademisyenler birer birer küstürüldü, tıp fakültesidekiler de istifa edip gittiler. Ne komik bir haber ekibisiniz siz..

Büşra Karagöl 18 Ağustos 2024 21:30

Fırat üniversitesi, kurulduğu günden bugüne ilk defa bilim adamı olduğuna bin şahit lazım biri rektör atandı. Bu ayıpta Elazığa yeter. Millet vekillerimiz sus pus duruyor yerinde. Yaparsa akp yapar. Unutmayın, bu zihniyet hayvanat bahçesi müdürünü TÜBİTAK a başkan atadı ki diploması da sahte çıktı.

Ensar 18 Ağustos 2024 17:56

Her meslek grubunda olduğu gibi bilim adamı sayılan akademik insanları bile parçaladılar, artık partililerine hiç bir akademik çalışma ve eseri olmadığı halde ünvanlarının dağıtıyorlar. Bakınız örneğimize, sırf tarafkir diye Fırat üniv.e atanan rektöre. Bu durumdan çıkarılacak sonuç, Elazığımızda rektör olabilecek akp li yokmuş ya da bu rektör Elazığdaki akademisyenlerden çok daha ileri akp liymiş.

Metin KALKANCI 17 Ağustos 2024 20:06

Sayın Hocamın Başarılarını ve büyün çalışmalarını takip ediyoruz ve kendisi,ekibi ve Üniversitemizle gurur duyuyoruz.Atama kararı doğru ve yerinde nir karar Sn.Hocama yeni döneminde de başarılar diliyırum.

Elazığlılara karşı Erzurumluları desteklerken utanmıyormusun 17 Ağustos 2024 15:22

Elazığın yerel gazetesi olarak Erzurumlu birini desteklemekten utanmıyorsun hiç değil mi! Şimdi sen bunu yazarak üniversitenin aldığı20 gazetenin diyeti mi ödüyorsun! Yada belki 40'a çıkartır diyerek umut ediyorsundur. Bu şehirin bugün bu noktada olmasının en büyük sebebi sizin gibi gördüğünü yazmayan ve çıkar sağlamaya çalışanlardır

Aynı cemaatenmisin Hakimiyet 17 Ağustos 2024 15:17

Bu adam rektörlüğe bağlı bulunduğu cemast sayesinde getirildi. Bu hiç bir başarisı olmayan şahsi savunuyor olman aklımıza aynı cemaatenmisin sorusunu getiriyor hakimiyet Elazığlı o kadar hoca aday olmuşken yerel bir gazete olarak bir erzurumluyu savunuyor olman şehrin bu hale gelmesinde siz basının 20 aboneliğe tav olması en büyük sebeptir

Alparslan 17 Ağustos 2024 11:49

Elazığlı bir tane bile bilim insanı yokki bu ithal rektör yeniden atanmış. Ben bu adamın bilim adamı olduğundan bile şüpheliyim. Bilim adına insanlığa katkıda bulunduğunu sanmıyorum. Velhasıl kelam, ilimizin üniversitesine yakışmıyor zaten akademisyenler tarafından da seçilmiş biri değil, atanmış. Yazık.

Fahri Erzurumi 17 Ağustos 2024 06:29

Fırat Üniversitesi’nde yüzlerce Elazığlı Profesör var hiçbirisi layık değil miydi bu göreve? Fırat Üniversitesi’nin bundan önceki rektörlerinin hepsi Elazığlıydı ve üniversiteyi gayet güzel yönettiler. Mustafa Temizer Hoca’dan Eyüp İspir’e, Fevzi Bingöl’den Hamdi Muz’a ve son olarak Kutbettin Demirdağ’a, bu şehrin evlatları üniversitemizi bugünlere getirdiler. Şu andaki rektörün üniversiteye kazandırdığı tek bir eser gösterebilir misiniz? Yanıbaşımızda Malatya’da iki üniversite var ikisinin de rektörü Malatyalı, Diyarbakır’ın rektörü Diyarbakırlı, Bingöl’ün rektörü Bingöllü. Bu tamamen Elazığ milletvekillerinin acziyetinden ve beceriksizliklerinden kaynaklanıyor. Elazığ’ın evlatlarına sahip çıksalardı, önceki rektörlerin mirasını yiyen değil, yeni eserler ortaya çıkaran bir rektörümüz olacaktı. Geçmiş olsun.

Samet 16 Ağustos 2024 18:39

Elazığlılar seni seviyor Dadaş rektörüm. Yeni dönemde Elazığa yeni bir vakıf ya da devlet üniversitesi daha istiyoruz sayın rektörüm. Yeni üniversite için kamuoyu ve kamu yararı adına ön ayak olursanız Elazığlılar adına çok seviniriz. Yeni görev döneminizde başarılar dilerim. Allah yolunuzu açık etsin

Suat Telo 16 Ağustos 2024 18:22

Ne başarısı varmış bu adamın? O saydıklarınızın bir tanesini bile başaramadı, halen eski yönetimlerin ekmeğini yiyor. Bir ara araştırın vakit bulursanız, Rektör Bey in yabancı dilde yayınlanmış bir tane makalesi var mı? Ayrıca bu işi haber yaparken bile farkında olmadan ülkedeki adaletsizliği anlatmış oldunuz bu vatandaş atandı, meslektaşları tarafından seçilmedi, daha acı olan da bu işte.

Bakmadan Geçme