Baro Başkanı Efe: Geniş çaplı hasar tespiti yapılmalı

Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe, yetkililere çağrıda bulunarak, riskli binaların tespiti için geniş çaplı bir hasar tespit çalışması ivedilikle yürütülmelidir dedi.

TAKİP ET

Elazığ Barosu Başkanı Av. Melih Efe, 16 Ekim Çarşamba günü meydana gelen 5,9'luk deprem sonrası yapılan hasar tespit çalışmaları ile ilgili çağrıda bulundu.

Başkan Efe; “İlimizde şiddetli bir şekilde hissedilen deprem, şehrimizin ve çevresinin ciddi bir deprem riski altında olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bilim insanları ve uzmanlar, önümüzdeki günlerde Elazığ iline komşu diğer illerde de şiddetli depremlerin oluşabileceği ihtimaline dikkat çekmektedir. Bu durum, ilimizdeki yapıların da acilen değerlendirilmesi gerektiğini göstermektedir. Bu bağlamda, Elazığ Barosu olarak, belli bir yaşın üzerinde olan binalarda resen hasar tespitinin acilen yapılması konusunda yetkili mercilere bir çağrıda bulunuyoruz.

Özellikle 1999 Deprem Yönetmeliği öncesinde inşa edilen binaların güvenliğinin sorgulanması, can ve mal kaybını önlemek adına kritik bir önem taşımaktadır. Belirli bir yaşın üzerindeki binalarda resen hasar tespiti zorunlu hale getirilmelidir. Deprem sonrası yapılacak bu tespitler, olası risklerin belirlenmesi ve güçlendirme çalışmalarının başlatılması açısından hayati bir adımdır. Sadece vatandaşların başvurularına dayalı incelemeler, tehlikeli yapıların gözden kaçmasına neden olabilecektir.

Bilim insanlarının uyarıları ışığında, riskli binaların tespiti için geniş çaplı bir hasar tespit veya riskli bina tespiti çalışması ivedilikle yürütülmelidir. Elazığ Barosu olarak, halkımızın can güvenliği için bu sürecin takipçisi olacağımızı ve bu konuyu kamu yararı bağlamında gündemde tutmaya devam edeceğimizi saygıyla duyururuz.” dedi.

Bakmadan Geçme