'Barajı aşamazsak Musluklardan kan akmaz ama, siyasi bir kriz olur'

Demirbağ, 'insanlar ilgi bekliyor, Halkın bizden de beklentisi var

TAKİP ET
Demirbağ, 'insanlar ilgi bekliyor, Halkın bizden de beklentisi var. Eskiden ön yangı varmış, bizim Türkiyeleşemediğimizi Bizi şiddetle bütünleştirmeye yönelik bu tür algı var. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın söylemlerinden sonra HDP nin Türkiyeleştiğini ve halk kendisine yakın siyasi partinin HDP olabileceğinin kanaatine vardı. İnsanlar da bu algı kırıldı. Evet bizde diyoruz, geçmişte sıkıntılar yaşandı. Fakat biz üç yıldır süren barış sürecinin teminatı biz olacağız diyoruz. Bu konuda kararlıyız diyoruz. 'dedi.

MUSLUKLARDAN KAN AKMAZ SİYASİ KIRIZ YAŞANIR

HDP 'nin Barajı aşamaması durumunda kan ve göz yaşı söylemlerini doğru bulmadığını belirten Demirbağ,' Biz barajı aşmasak ta şu an neye inanıyorsak, demokratik siyaset alanında siyaset yapmayı kendimize esas alıyorsak, barajı aşmasak ta bunu yaparız. Ancak barajı aşmasak, Türkiye de bir siyasi kriz olur. 5 Milyon oyu olan bir partinin barajı aşmaması ve böyle bir iradenin Meclis dışında kalmaması gerekir. Türkiye bunu kabullenemez. Musluklardan kan akmaz ama, siyasi bir kırız olur. Biz de Musluktan kan akma olayını doğru bulmuyoruz. Böyle bir şey olamaz. Biz bu konuda Hükümeti Ciddiyetsiz buluyoruz süreç açısından güven vermiyor.' Şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI GERİLİMİ DÜŞÜRMESİ LAZIM

HDP Milletvekili adayı Demirbağ,' Herkesim bize çözüm sürecini soruyor. Biz artık huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bu hepimizi ilgilendiriyor. Hükümet bu konuda çok güven vermiyor.  Seçim bildirgelerinde çözüm süreci ve barış süreci ile ilgili hiçbir şey yok. Cumhurbaşkanı daha ulusal ve Milliyetçi söylem kullanıyor. Bizim partimize ve eş başkanlarımıza Hakaretler ediyor. Sanırım büyük bir Milliyetçi oy tabanı var. MHP ye bir kayma var. Bu oyları durdurma söylem değişikliğine gitti. Bu da ortamı geriyor. Bu çözüm sürecine zarar veriyor. Cumhurbaşkanını düşen şey gerilimi düşürmesi.' Dedi.

HDP BARAJIN LATINDA KALMAZ

HDP 'nin Barajın altında kalmayacağına dikkat çeken Demirbağ,' Görüştüğümüz bütün kesimler HDP nin barajı aşması gerektiğine işaret ediyor. Biz büyük teveccüh görüyoruz insanlardan.  HDP nin Parti Meclis üyeleri ve Milletvekilleri vatandaştan farklı olarak konuşmalı. Türkiye de yıllardan gelen geleneksel bir hala gelen tarz doğru değil. Çok farklı uç görüşler bile daha olumlu bir tarz kullanılmalı. Çözüm önerilerini söylemeli. Gerilime götürün söylemler zarar verir. HDP nin baraj sorunu olmadığın söyleyen Orhan Demirbağ, Kedi Trafoya girmezse baraj sorunumuz olmaz. Bu seçim de de ellerinden geleni yapacaklar. Bizi % 10'nun altına düşürmeye çalışıyorlar. Bizim baraj sorunumuzun olmadığını düşünüyoruz. ' ifadelerini kullandı.

 

 

Bakmadan Geçme