Bakanlık, gıdada hile yapan firmaları il il açıkladı! Listede Elazığ var mı?

Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar ile taklit ve tağşiş yapılan gıdalar guvenilirgida.tarimorman.gov.tr internet sitesinde Gıda Kamuoyu Duyurusu sekmesi altında yayınlanmaya başlandı.

TAKİP ET

Marketlerdeki gıda reyonlarında gıdanın adı ve net miktarı net bir şekilde tüketiciye gösterilecek. Usulsüzlük yapan firmalar tek tek tespit edilip haklarında cezai işlem uygulanacak.

Taklit, tağşiş ve hileli ürünlere ilişkin tüketiciyi bilgilendirmek amacıyla önemli bir uygulama hayata geçirildi. Bugünden itibaren yürürlüğe giren uygulamayla tüketicilerin sağlığını tehlikeye atan firmalar ve ürünler tek tek teşhir edilmeye başlandı.

Yeni uygulamaya ilişkin konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Taklit, tağşiş ve hileli ürünler anlık olarak kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu. "Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar ile taklit ve tağşiş yapılan gıdalar guvenilirgida.tarimorman.gov.tr internet sitesinde gıda kamuoyu duyurusu sekmesi altında yayınlandı. Kamuoyu duyurularını anlık olarak, elektronik ortamda tüketicilerimizle paylaşacağız. Yeni sistemde uzun bürokratik süreçler yerine; sonuç daha hızlı şekilde sisteme girilecek. Vatandaşlarımız bu iki kategoriye girdiğinde; duyuru tarihi, firma adı, marka, ürün adı, uygunsuzluk ve parti/seri no bilgilerine ulaşabilecek" ifadelerini kullandı.

Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar ve taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesine ulaşmak için burayı tıklayabilirsiniz.

Bakmadan Geçme