Bakan Tekin: Eylül Ayına Hazırız' Öğretmen ve Öğrencileri Bekleyen Değişiklikler

Milli Eğitim Bakanı Tekin, yeni mülakat sistemi ve eğitim projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Devamsızlık, müfredat ve sınıfta kalma gibi konularda yapılacak düzenlemelerle öğretmen ve öğrenciler Eylül ayına hazır olacak.

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Tekin, katıldığı canlı yayın programlarında yeni eğitim öğretim yılı için hazırlıkları ve yapılacak değişiklikleri anlattı. "Eylül Ayına Hazırız" diyen Bakan Tekin, yeni mülakat sistemiyle adilane bir süreç inşa edildiğini vurguladı ve önümüzdeki yıl hayata geçirilecek projelere dair beklentilerini paylaştı.

Bakan Tekin, öğrencilerin devamsızlık durumundan öğretmen eğitimlerine kadar her alanda hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Devamsızlık konusunda esneklik yapılmayacağını açıklayan Tekin, "Yıl içinde öğrencilerin özürlü ve özürsüz olarak belirli bir devamsızlık tanımı bulunuyor. Amaç, okul dışındaki farklı ortamlarda vakit geçirilmesini engellemek ve okuldaki eğitimin yeterliliğini ortaya çıkarmaktır," dedi.

Müfredat konusuna da değinen Bakan Tekin, 26 farklı dersle ilgili ders kitaplarının yazılım sürecinin devam ettiğini ve Eylül ayı itibariyle tüm kitapların hazır olacağını ifade etti. Ayrıca, tüm öğretmenlerin Eylül itibariyle yeni müfredata uygun şekilde eğitimlerden geçeceğini belirtti.

Bu yıl 9. sınıflar için ilk kez uygulanan sınıfta kalma kararı önümüzdeki yıl liseler için oldukça önemli bir düzenleme olarak görülüyor. Bakan Tekin, 20 bin öğretmen atamasının sürecini takip ettiklerini ve sözlü mülakatın ardından devam edecek aşamaların hızlandırılacağını, öğretmenlerin atamalarını Eylül ayına yetiştireceklerini söyledi.

Özel Haber
Yorumlar 1
Neçla 06 Temmuz 2024 10:20

Hee hee. Külliyen yalan. Öğretmen açlık sınırının altında maaş aldın ama biz hazırız. Herkes beddua ediyor sana da akp e de.

Bakmadan Geçme