Bakan Kurum'un Elazığ'a yakın ilgisi

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çarşamba günü yaşadığımız deprem sonrası incelemelerde bulunmak üzere 20 Ekim Pazar günü Elazığ'a gelmesi bekleniyor.

TAKİP ET

2020 depreminden bugüne yaşadığımız tüm depremlerde devlet yetkililerini hep yanımızda gördük. 2020 depreminden birkaç saat sonra dört bakan ilimize gelmiş, ikinci gün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ilimize gelerek incelemelerde bulunmuş ve mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi amacıyla talimat vermişti.

2023 depreminde ise 11 il etkilenmesine rağmen devletimizin bakanları ve ilgili kurumların üst düzey yöneticileri ilimize akın etmişti. Çarşamba günü yaşanan depremin hemen ardından İçişleri Bakan yardımcısı ilimize gelerek koordinasyon toplantısını yapmıştı. Yine AFAD Başkanı da bir gün sonra şehrimizdeydi.

Pazar günü ise 2020 depreminde de Bakan olan Murat Kurum ilimize gelerek yapılan çalışmaları bizzat yerinde görecek ve talimatlarını vererek eskiden başlayan çalışmaları görecek ve yeni hak sahipleri için konut yapılmasını sağlayacak.

Bakan Kurum öyle bir idareci ve halkı için gayret gösteren biri ki, deprem felaketinde en çok yara alan illerin başında olan Adıyaman'ın CHP'li Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere dahi katıldığı Halk TV yayınında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a şehre yönelik çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

Tüm bunları neden yazıyoruz. Devletimiz “baba” sıfatını yaşadığımız tüm depremlerde gösterdi. AFAD, mağdurun, mazlumun hep yanında oldu. Sadece barınma değil hemen her konuda vatandaşın sığınacağı güvenli liman oldu. Tıpkı yaptıkları konutların depremden çizik bile almadan çıkmaları gibi.

Birileri burun kıvırabilir, birileri bu destansı başarıyı gölgelemek için sıvaların iyi olmadığı gibi basit detaylarda boğulabilir. Ama tüm bu olumsuz ve kasıtlı karalamalara rağmen iyi ki TOKİ var, iyi ki güçlü bir devletimiz var.

Bakmadan Geçme