Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025 yılı asgari ücreti ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. AA Editör Masası'na katılan Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesi sürecinin yalnızca hükümetin kontrolünde olmadığını vurguladı ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Aralık ayında toplanarak çalışmalarına başlayacağını belirtti.

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025 yılı asgari ücreti hakkında önemli açıklamalarda bulundu. AA Editör Masası'na katılan Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesi sürecinin yalnızca hükümetin kontrolünde olmadığını vurguladı ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Aralık ayında toplanarak çalışmalarına başlayacağını belirtti.

Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesi sürecinde yaşam standartlarının iyileştirilmesi ve ekonomik istikrarın korunması gerektiğini ifade etti. "Asgari ücretin, çalışanların yaşam standartlarını iyileştirecek ve ekonominin genel istikrarına zarar vermeyecek bir düzeyde belirleneceğini umuyorum" dedi.

Bakan, komisyonun asgari ücreti belirlerken enflasyon oranı, ekonomik büyüme, iş gücü piyasası ihtiyaçları ve vatandaşların yaşam standartları gibi kriterleri dikkate alacağını vurguladı. "Çalışanların satın alma gücünü korumak önemli" diyen Işıkhan, asgari ücretin minimum bir ücret olarak belirleneceğini, işverenlerin ise bu ücretin üzerinde artış sağlayabileceğini açıkladı.

Ayrıca, tamamlayıcı emeklilik sistemi ile ilgili iddialara da yanıt veren Işıkhan, bu sistemle ilgili herhangi bir çalışma olmadığını ve kıdem tazminatının yerine geçeceği endişelerinin yersiz olduğunu belirtti. İşçi ve işveren kesiminin bu konuda rahat olmasını istedi.

Bakmadan Geçme