Bakan Aşk ile 'Bak'mamış!

Türkiye, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nı altın madalyasız bitirdi. Milli sporcular, 1984 Los Angeles'tan itibaren 41 yıl sonra ilk defa bir yaz olimpiyatlarını altın madalya kazanamadan tamamladı.

TAKİP ET

Konuyla ilgili gözlerin çevrildiği Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise beklendiği gibi topu federasyonlara attı.

Bakan Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın ardından alınan sonuçların kendilerine önemli bir mesaj verdiğini belirterek, devletin sağladığı imkanları doğru ve verimli kullanamayan federasyonlardan hesabının sorulacağını söylemiş.

Aman ne ala ne ala. Sen bütçenin aslan payını spor yatırımlarına ve tesisleşmeye ayıracaksın, bu tesislerden yetişen gençlerin şampiyonalarda ve özellikle olimpiyatlarda başarı göstermesi gibi bir hedef koyacaksın ancak günün sonunda gururla kaldıracağın bir altın madalyan olmayacak ve istiklal marşını olimpiyat salonunda yankılanmasını sağlayamayacaksın.

Ve sonunda da ucuz kasaba siyasetine sığınıp federasyonları suçlayarak sözde işin içinden sıyrılacaksın.

Bu başarılarda elbette ki federasyonların payı ve dahli vardır. Kendi alanları dışında birçok alanda varlıklarını gösteren zaman zaman kirli ve mafyavari işlerle öne çıkan, hesap kitaplarının Sayıştay tarafından ne kadar özenli incelendiği ve hesap sorulduğunda endişe ettikleri federasyonların asıl amacı, sporu güçlendirmek ve başarılı sporcular yetiştirmek değil, kendilerine güç, imkân ve hükümet nezdinde itibar ve rant devşirmektir.

Federasyonların bu durumunu zaten bilmeyen yok. Ancak siz Spor Bakanlığı olarak olayın birinci derecede sorumlusu ve ilgili kurumusunuz. Olimpiyatlara hazırlık süresinde nasıl bir çalışma yaptınız, bu çalışmaları hangi biriminizle denetleyip sık sık gözlemciler gönderdiniz. Sporcularımızın başarısı için nasıl bir ödül ya da prim desteği verdiniz? Bunu da geçtik, sporcularımıza girdikleri müsabakaları kazanabilecek hangi ruhu ve motivasyonu verebildiniz mi?

Tüm bu sorulara Bakan Bak nasıl cevap verir bilmeyiz ama görünen o ki Bakan her ne kadar ikinci ismi öyle olsa da bu işleri aşkınan yapmamış.

Bu başarısızlık eğer karşılıksız kalırsa, ne bakanlık ne de diğer sorumlulardan bunun hesabı sorulmazsa bundan sonraki olimpiyatlarda da altın madalya falan beklemeyin.

Bu kadar harcanan paralara yazık. Havalar attınız, bu kadar tesisler kazandırdık dediniz,sonuç sıfır.

Yazık, bu milletin parasına. Yazık bu paraları hoyratça kullanıp sporculara ruh veremeyen federasyonlar ve bakanlık yetkililerine…

Bakmadan Geçme