Bahçeli'nin amacı ne?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin teröristbaşı Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısı Türk siyasetinde yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. 

TAKİP ET

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, "Tek başıma da kalsam, Meclis'te Apo'yu konuşturursam namerdim. O kanlı katil Meclis'e gelemez, ama geldiği gün canımı vermezsem Allah canımı alsın" dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da bebek katili Öcalan için çağrı yapan Bahçeli'ye kürsüden idam ipi fırlattı. Büyük ses getiren hamle sonrası Bahçeli ise ipi odasına asmak için talepte bulundu. Dervişoğlu, Bahçeli'nin istediği ipi ise İYİ Parti poşeti içinde MHP Genel Merkezi'ne yolladı ancak 17-25 Aralık saatinin üzerinde durmasını şart koştu.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın verdiği tepki ve art arda gelen açıklamaları sonrası partiye yeni üye akımı başladığı ifade ediliyor.

Özdağ "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün yaptığı açıklamada terörist başı Öcalan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşup DEM grubuna seslenmesi gerektiğini söylemiştir. Devlet Bahçeli'nin bu çağrısı Recep Tayyip Erdoğan ve Özgür Özel tarafından da desteklenmiştir. Bu çağrıya çözülme ortakları DEM, CHP, AK Parti'nin açık desteğinin olduğunu görüyoruz. Artık Türkiye'de Cumhur İttifakı ve CHP'den oluşan yeni adıyla Cumhur Halk Partisi vardır. Cumhur Halk Partisi, DEM'le koalisyon içerisindedir. Artık Erdoğan, Özel, Bahçeli ve Öcalan'ın el ele yürüdüklerini görüyoruz. Devlet Bahçeli'nin 'terörist başı Öcalan TBMM'de DEM grubuna konuşsun ifadesi tam bir siyasal cinnettir. Devlet Bahçeli belli ki terör örgütünü hiç tanımamış” dedi.
Bahçeli'nin çıkışından sonra en çok şaşıran ve açığa düşen ise DEM ve PKK oldu. Ne diyeceklerini ve nasıl davranacaklarını bilmeyen bu kesimden PKK'lı Helin Ümit: “Bir özel savaş oyunuyla karşı karşıyayız. Bahçeli'nin bu girişiminden hayır beklemek gaflet olur.” dedi ve bunu “özel bir savaş oyunu” olarak değerlendirdi.
Bu çağrıyı anlamlı ve şaşkınlıkla karşılanır kılan ise bu cümlelerin yıllarca DEM ve türevleri partiler ile Öcalan'a yağlı urgan atan Bahçeli'nin olması. Bahçeli bu çıkışıyla neyi murat etti ve sonuçta ne gördü bilmiyoruz. Ama bu çıkış öyle sıradan ve günlük siyasetin çok dışında ve üstünde bir çıkış oldu.
Bu hamur çok su götürecek ama tartışılmasıyla da bazı kazanımlar elde edilecek bir konu gibi gözüküyor.
Bir tarafta yeni şehitler olmaması ve en büyük kaynağın terörle mücadeleye aktarılma yerine kalkınmaya ve insana harcanması, diğer tarafta Öcalan'ın yeni bir cezaevine nakli ve cezasını burada çekmeye devam etmesi. Sizin yorumunuz ne?

Bakmadan Geçme