Azerbaycan parası, Türk Lirası karşısında rekor tazeledi

Azerbaycan manatı, Türk Lirası karşısında tarihi bir rekor kırarak 20 lira 17 kuruş seviyesine yükseldi. Türk Lirası'nın son yıllarda yaşadığı değer kaybı, Azerbaycan manatını TL karşısında çok daha değerli hale getirdi.

TAKİP ET

Azerbaycan manatı, Türk Lirası karşısında tarihi bir rekor kırarak 20 lira 17 kuruş seviyesine yükseldi. Türk Lirası'nın son yıllarda yaşadığı değer kaybı, Azerbaycan manatını TL karşısında çok daha değerli hale getirdi. 1 Manat'ın 20 liranın üzerine çıkmasıyla birlikte Azerbaycan vatandaşları Türkiye'de alışveriş yapmayı tercih ediyor. Özellikle sınır şehirlerinden biri olan Iğdır'a yoğun bir Azerbaycanlı turist akını yaşanıyor. Daha güçlü para birimine sahip Azerbaycan vatandaşları, Türkiye'den daha uygun fiyatlarla ürün satın alabiliyor.

Azerbaycan manatının simgesi, Euro'nun (€) sembolüne benzer şekilde tasarlanmış olup, ortasında tek çizgi bulunan bir işarettir. Bu para biriminin tasarımcısı, Euro ve Suriye poundunu da tasarlayan Avusturyalı Robert Kalina'dır. Manat banknotlarındaki bazı motifler, Euro'dan esinlenerek seçilmiş olup, bu nedenle iki para birimi arasında tasarımsal benzerlikler bulunmaktadır.

Bakmadan Geçme