'Aynen Böyle Olacak'

Göreve geldiği andan itibaren bilimsel bir bakış açısıyla şehrimizin en köklü kurumlarından olan Fırat Üniversitesi'nin potansiyelini ortaya çıkararak Türkiye'nin en başarılı ve ödüllü üniversitelerinden biri haline getiren Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, üniversitenin en büyük ihtiyacını giderecek ve şehrin batısına değer katacak, gelişim ve kalkınmasını hızlandıracak 800 yataklı hastane projesinin görsellerini 'Aynen böyle olacak' cümlesiyle paylaştı.

Elazığ'a ve tüm bölgeye uzun yıllardır önemli bir sağlık hizmeti veren Fırat Üniversitesi Hastanesi, eskiyen binasıyla artık ihtiyacı karşılayamaz hale gelmişti. Göreve geldiği ilk andan itibaren bu sorunun giderilmesi için büyük bir mücadele veren Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın çabalarıyla 2024 Yılı Yatırım Programı'ndan aslan payını Fırat Üniversitesi almış ve Elazığ'ın batısına 800 yataklı bir hastane müjdesi gelmişti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ve Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş ile Ejder Açıkkapı, hastane projesinin görsellerini paylaşarak temel atma aşamasına gelindiğini duyurdu.

REKTÖR GÖKTAŞ'TAN HEYECANLANDIRAN PAYLAŞIM

Hastane projesi için süreç hızlı bir şekilde ilerlerken Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, geçtiğimiz gün Elazığ'ı heyecanlandıran bir paylaşımda bulundu.

Yapılacak olan hastanenin proje görsellerini paylaşan Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Üniversitemizin 800 yataklı hastanesi aynen böyle olacak. Hayırlı hizmetlere vesile olması dileğiyle” dedi.

MİLLETVEKİLİ KELEŞ: “TEMEL ATMAYA HAZIRLANIYORUZ”

Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş de yapılacak hastanenin projesini paylaştı. Yeni hastanenin nitelik ve nicelik bakımından Elazığ'a daha iyi bir sağlık hizmeti vereceğini vurgulayan Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, “Elazığ'ımıza nitelik ve nicelik bakımından daha iyi hizmet verecek olan, yeni Fırat Üniversitesi Hastanesi projesinde sona yaklaşıyoruz! Temel atmaya hazırlanıyoruz.” dedi.

MİLLETVEKİLİ AÇIKKAPI: “ELAZIĞ'A VE BÖLGEYE HER ALANDA DAHA İYİ HİZMET”

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ise yapılacak olan hastanenin her alanda çok daha iyi hizmet vereceğini vurgulayarak: “Şehirlerin azizi Elazığ'ımızda kıymetli hemşehrilerimiz ve bölgemize her alanda daha iyi hizmet verecek olan, 800 yataklı yeni Fırat Üniversitesi Hastanemizin projesinde sona geliniyor! Temel atma hazırlıkları sürüyor. Aziz şehrime , bölgemize , hemşehrilerime hayırlı ve uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

PAYLAŞIM BÜYÜK HEYECAN UYANDIRDI

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın büyük mücadele ve emekleri doğrultusunda şehrimize kazandırılacak olan projenin görselleri ise Elazığ'da büyük bir heyecan uyandırdı. Özellikle şehrin batı tarafında büyük bir ihtiyaç haline gelen projenin tamamlanması için vatandaşlar gün sayıyor.

DEPREME DAYANIKLI SAĞLIK KAMPÜSÜ

Yapılacak olan hastane deprem izolatörlü, 4-5 katlı yapılardan oluşacak sadece sağlık değil aynı zamanda bir yaşam merkezi kimliği taşıyacak ve modern mimarinin en önemli uygulamalarından olan “yaşayan yapı” özelliğiyle gelişmeye müsait devasa bir sağlık üssü projesi ile sadece Elazığ'ın değil tüm bölgenin sağlık ihtiyacı karşılanacak ve Türkiye'ye örnek bir hizmet şehrimize kazandırılmış olacak.

ÖRNEK PROJE

2024 Yatırım Programı'nda yer alan ve şehrin batısı için ayrı bir mucize olarak görülen Fırat Üniversitesi 800 yataklı Hastane Projesi, Elazığ'ın batısında Harput yerleşkesinde inşa edilecek ve bu sayede hem bu lokasyonun gelişip kalkınmasına öncülük edecek hem de şehrin batı mahallelerinde yaşayan vatandaşların rahat ve kaliteli bir sağlık hizmeti almasına katkı sağlayacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte bu konumda yerleşim, yapılaşma ve gelişim sürecinin ciddi bir ivme kazanması ve bu konumun da bir cazibe merkezi haline gelmesi bekleniyor.

REKTÖR PROF. DR. FAHRETTİN GÖKTAŞ'IN ÇABASI TAKDİR TOPLUYOR

Hem hastane projelerinde hem Fırat Üniversitesi'nin potansiyelinin ortaya çıkarılmasında hem de Fırat Üniversitesi'nin Araştırma Üniversitesi olmasında öncülük yaparak büyük emek ve çaba ortaya koyan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın bu çabası Elazığ'da takdirle karşılanıyor. Elazığlı vatandaşlar şehrin önemli bir sorununun çözülmesini sağlayan Rektör Prof. Dr. Göktaş'a her fırsatta teşekkür ediyor.

Yorumlar 4
GeNcO 10 Temmuz 2024 11:56

holpenkli kardeş mühendislik bilğin nedir bilmiyorum ama bence sen bu işi mühendisleremi bıraksan acaba ?

Holpenkli 09 Temmuz 2024 13:06

Harput Kampüsü dedikleri (Harput nere orası nere) Kesikköprü’ye yapılacakmış. Yani bataklığa hastane yapacaklar. Yolun karşısında belediyenin bataklığa yaptığı villalarda bodrum katı yapmadığı gibi hastaneye de bodrum katı yapmayın. Çünkü oradaki zeminin altı tamamen su dolu, bodrum yaparsanız 24 saat pompa çalıştırsanız yine de o suyu boşaltamazsınız.

Ahmet 08 Temmuz 2024 11:59

Herşeyden önce nereye yapılacağı vatandaşa yarayacak mı şehir hastanesi gibi şehrin diğer ucunda mı olacak

Ersan 07 Temmuz 2024 19:04

İhalesi ne zaman yapıldı acaba hangi firma aldı ihaleyi Elazığ firması mı

Bakmadan Geçme