Ayhan: 'Fuarlar devam ettirilmeli'

Teknik ziraat danışmanı bitki koruma ve besleme uzmanı Ramazan Ayhan, fuarlar için Elazığ'ın uygun bir yapısı olduğuna dikkat çekerek belirli periyodlarda yeni fuarların Elazığ'da düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Elazığ Tarım Fuarı'nın 3. gününde Mastar Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Ayhan gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Tarım fuarının yeniden düzenlenmesi nedeniyle sektör temsilcilerinden biri olarak son derece memnun olduğunu dile getiren Ayhan “Öncelikle merkezi yerde olması, kapalı olması, girişi, çıkışı, otoparkı, altyapı ve insani ihtiyaçlarımızın karşılanması açısından fiziki yeterliliği ile tam bir fuar alanı ve bu alanı ilimize kazandıran Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'na çok teşekkür ediyorum. Bu fuara çok ihtiyacımız vardı. Deprem, pandemi gibi nedenlerle bir süre ara verilmişti. Daha önce de katılmıştık, verimli bir çalışma olduğu için yeniden katıldık” dedi.

ELAZIĞLI FİRMALAR DAHA ÇOK İLGİ GÖSTERMELİ

Ayhan “Elazığlı firmaların azlığı dikkatimizi çekti. Fuara şehrimiz esnaflarının daha iyi olması gerekirdi ve bizi bu mutlu ederdi. Katılımcı sayısı normal yine de çok güzel bir tarım fuarı havası oluştu. Bir tarım fuarında olması gerektiği gibi rengarenk ve vatandaşın ilgisi de çok güzel. Biz fuar nedeniyle birçok satış da yaptık. Bununla birlikte bilenler bilgilerini tazeledi. Bilmeyenlerde bizleri tanımış oldu. Bu tür fuarlara katılmak gerekiyor. Nihayetinde ticaretin büyüklüğü herkesin işine gelir. Hem bizler uygun fiyatla satış vatandaşlarda uygun fiyatla mal almış olur. Bu fuarların devamını talep ediyoruz. Zaten fuar için güzel bir altyapımız artık var. Sistemi kuran, organize eden, hazırlayan, biz katılımcılara, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Elazığ tarım ve hayvancılık kentidir. Elazığ'ın tarımının güçlü olduğunu herkes biliyor. Ulusal firmalarında, Elazığ firmaları gibi fuara ilgi göstermesi gerekiyor. Bu fuardaki başarımızı görenler inanıyorum bir dahaki fuarda burada olmak isteyeceklerdir” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme