AVRUPA BİRLİĞİ NE İSTİYOR?

   Avrupa Parlamentosu perşembe günü yaptığı oylama ile Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik için yürüttüğü müzakere sü

TAKİP ET
   Avrupa Parlamentosu perşembe günü yaptığı oylama ile Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik için yürüttüğü müzakere sürecini geçici olarak dondurma kararı aldı. Teklif 37 oya karşı 479 oyla kabul edildi. 107 parlamenter ise çekimser kaldı. Tabi bu karar tavsiye niteliğinde. Türkiye için bir bağlayıcılığı yok. Müzakerelerin dondurulması kararını AB liderlerinin alması gerekiyor. Karar metninde; Müzakerelerin tekrar başlayabilmesi için Türkiye'de uygulanan OHAL uygulamasına bir an önce son verilmesi istendi. OHAL uygulamasının endişe verici olduğu ve idam cezasının geri getirilmek istenmesinden vazgeçilmesi gerektiği vurgulandı. Karara Türkiye'nin tepkisi gecikmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kararın ardından yaptığı açıklamada. 'Bu kararın bizim için hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Bu karar ile Avrupa Parlamentosu terör örgütlerine kol kanat gerdiğini bir kez daha göstermiştir.'

Karar ne anlama geliyor. Ne istiyor AB bizden?

   OHAL kararları ile devletten temizlediğiniz darbeci FETÖ'cüleri tutuklamayın. Tutuklu olanları serbest bırakın. PKK ile mücadele etmeyin. PKK'ya açıktan destek veren, şiddeti öven, insanları sokaklara çağırıp onlarca insanın ölümüne neden olanları yargılamayın diyor. İdam cezasını geri getirmeyin. Çünkü idam cezası geri gelirse bir daha kimse böyle darbe teşebbüsünde bulunamaz. Tecavüzcüler, sapkınlar, içip içip cinnet getirip katliam yapanlar istedikleri gibi suç işleyemezler. Kısacası bizim gibi olmak istiyorsanız bizim dediklerimizi yapacaksınız diyor AB.  

   Ne diyordu bir Avrupalı gazeteci, 'Erdoğan'ın Türkiye'si asla AB'ye üye olamaz. Bu nedenle onunla müzakere edilmesi anlamsızdır. Konuşmaya değer yeni bir Türk hükümetinin gelmesini beklemek zorundayız.' Konuşmaya değer Türk hükümeti de ne demek? Kimi seçmemizi istiyorlar acaba?

    Yani şöyle demek istiyor; biz aslında Türkiye'yi alırız fakat bu Erdoğan ile olmaz. Önümüzde el pençe divan duracak, talimatlarımız anında yerine getirecek, sözümüzden çıkmayacak birilerini seçerseniz sizi alırız. 50 yıldır ne güzel sizi oyalıyorduk. Ama şimdi siz oyalamayı kabul etmiyorsunuz. Güçlendiniz ve artık sözümüzü dinlemiyorsunuz. Yeni Türkiye diye yola çıktınız ve artık bizi takmıyorsunuz. Biz böyle bir Türkiye istemiyoruz, eski Türkiye'yi istiyoruz diyorlar. İçerdeki eski Türkiye özlemi ile yanıp tutuşan hainler ile kol kola girerek ülkemizin kalkınmasına ve büyümesine engel olmaya çalışıyorlar. Eski Türkiye sevdalısı statükocu hainler oyuncakları ellerinden alındığı için ihanette sınır tanımıyorlar. Can Dündar haini çıkmış AP'de Türkiye cehennem gibi bir ülke diyebiliyor. Gel de bunun gibi hainler için idam cezası isteme.

   AK Parti hükümetinin bir an önce AB üyelik sürecini sonlandırması gerekmektedir. 53 yıldır kaybettiğimiz zamana yazık oldu. Müslüman'ın Müslüman'dan başka dostu yoktur.  Çare ne AB ne de Şanghay 5'lisidir. Çare İslam Birliğidir… Kalın sağlıcakla.

Bakmadan Geçme