Atatürk'ün Elazığ'a Gelişinin 79. Yılı Törenlerle Kutlandı !

Ulu Önderin  Elazığ'a gelişinin 79

TAKİP ET
Ulu Önderin Elazığ'a gelişinin 79. yıl dönümü nedeniyle ilk olarak Öğretmen evi önündeki Atatürk anıtı önünde yapılan törene Vali Murat ZORLUOĞLU , Garnizon Komutan Vekili Albay Mehmet CİHANOĞLU, Belediye Başkan Vekili Yusuf DUMANDAĞ, kamu kurum müdürleri, emniyet ve askeri personel, öğretmen VE öğrenciler katıldı. Törende Vali ZORLUOĞLU, Belediye Başkan Vekili DUMANDAĞ ve Garnizon Komutan Vekili CİHANOĞLU Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Çelenklerin konulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okunmasından sonra protokol üyeleri Atatürk'ün Öğretmenevi'nde konakladığı odayı gezdi.
Anı defterini imzalayan Vali Murat ZORLUOĞLU, Atatürk'ün 79 yıl önce Elazığ'a gelişi nedeniyle bir anma programı düzenlediklerini söyledi. ZORLUOĞLU “Cumhuriyetimizin varisi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bu ülkenin birliği, beraberliği bütünlüğü için hayatlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi bu vesile ile bir kere daha rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyorum. Bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükumeti olarak yine Kurtuluş Savaşı'nda Türk milletinin gösterdiği büyük fedakarlıklar gibi bugünde milletimiz 15 Temmuz ve sonrasında kendisine yönelen terör tehdidine karşı birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir mücadele sürdürüyor. Bu mücadelede her gün yeni ve büyük başarılar elde ediyoruz. Kısa bir süre içerisinde ülkemizde terör tehdidi bütünüyle ortadan kaldırılmış olacaktır” dedi.
Belediye Kültür Merkezinde devam eden programda Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz HAYKIR ‘Atatürk ve Elazığ' konulu konferans verdi. Konferansın ardından Elazığ Devlet Klasik Tük Müziği Korosu tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildikten sonra program sona erdi.

Bakmadan Geçme