AŞIRI SICAKLAR CEVİZ REKOLTESİNİ ETKİLEDİ

 Bu yıl birçok meyve de üretim son yıllardaki en yüksek rekolteye ulaşırken cevizin olgunlaşma süresinde havaların aşırı sıcak geçmesi iç ceviz yanmasına ve

TAKİP ET
 Bu yıl birçok meyve de üretim son yıllardaki en yüksek rekolteye ulaşırken cevizin olgunlaşma süresinde havaların aşırı sıcak geçmesi iç ceviz yanmasına ve cevizin rekoltesinin düşük olmasına neden olurken bu durum üretici de hayal kırıklığı yaşattı. Tüm olumsuzluklara rağmen geçen yıla göre  yine rekoltenin iyi olduğunu söyleyen ceviz satıcısı  Emin Demir 'Geçen yıl Bursa'dan, Denizli'den ceviz satmak  için getirdim. Bu yıl  Elazığ piyasasını  idare edecek şekilde ceviz hasat edildi. Ceviz ağaçta aşırı sıcaktan yanmasa vatandaş çok daha ucuza ceviz yiyebilecekti' dedi.

Dolar Kurunun Yüksekliği Ceviz Fiyatlarını da  Vurdu

Geçen yıla  göre daha iyi rekolte olmasına rağmen iç piyasada  ceviz fiyatının hala yüksek olduğunu söyleyen ceviz satıcısı Hikmet Solmaz 'Doların yüksek olması nedeniyle dışarıdan ceviz gelmiyor.  Her yıl  İran, Azerbaycan, Bulgaristan gibi ülkelerden  ithal edilen ceviz içi, piyasadaki fiyat oluşumunu önemli ölçüde etkiliyordu. Bu yıl  ithal ceviz gelmeyince  ürün fazla olmasına rağmen fiyatlar hala yüksek ve daha da yükselecektir. Şuan kabuklu cevizin  15-20 lira arasında değişen fiyatı   1 ay sonra  20-25 lira arasında değişecek' dedi.

 

Bakmadan Geçme