Araç alım satımlarında dikkat: 'ucuz ekspertiz zarar getirir'

Danış Auto sahibi Murat Danış, satış satışlarında sahtekârlıklara karşı ticari uyardı.

Kurumsal ekspertizlerin tercih edilmesi işlemini vurgulayan Danış, ucuz ekspertizlerin uzun süreli daha fazla zarar verdiğini belirtti.

"KİLOMETRESİ OYNANMIŞ ARAÇLARDAN UZAK DURUN"

Murat Danış, günümüzde sahte bilgilerle satılarak ifade edilerek, “Boyalı parçalar boyasız, parçalar orijinal gibi tanıtılıyor. Ayrıca kilometresi oynanmış araçlarda sıklıkla karşılaşılıyor. Biz Danış Auto olarak bu tür araçları alıp satmıyoruz” dedi. Araç temininde kurumsal ekspertizlerin önemine dikkat çeken Danış, Elazığ ve Türkiye'nin birçok ilinde TSE'nin ayakta kalabildiğini vurguladı.

"EKSPERTİZ RAPORU YETMEZ, EKSTRA KONTROL YAPTIRIN"

Müşterilere sundukları ekspertiz raporlarına rağmen, her zaman bağımsız bir kurumsal ekspertiz yaptırmalarını önerdiklerini belirten Danış, “Ekspertiz raporumuz var ama siz yine de içiniz rahat olsun diye aracınızı tekrar bir ekspertize sokun” dedi. Hem alıcıların hem de kazançlarının ileride karşılaşabilecekleri sıkıntıların önüne geçmek adına bu sürecin önemli olduğu vurgulandı.

"UCUZ EKSPERTİZDEN KAÇININ"

Danış, araç alırken ucuz ekspertizlerin uzun süre istenen daha fazla maliyet yaratacağını belirtti: “Birçok kişi on beş bin liralık ekspertiz yaptırmak yerine bin liralık ucuz ekspertizlere yöneliyor, ama bu durum sonradan üç bin liralık bir zarara dönüşebiliyor. Oysa kurumsal ekspertizciler, TSE belgeleriyle yapılan işlemlerin arkasında duruyor.”

"ARAÇ ALIRKEN DİKKAT EDİN"

Araçlardan görülebilen dayanıklı boya, parça değişimi veya kaput vidalarındaki değişiklik fark etmeyeceklerini gösteren Danış, bu gibi mutlaka bir ekspertiz ortamında değiştirilmesini tavsiye etti. Hem alıcıların hem de satıcıların gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmeleri adına bu adımın önemli olduğu vurguladı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme