Arabesk müziğin üstadı, Hakkı Bulut'tan üzücü haber
Arabesk müziğin yaşayan efsanesi Hakkı Bulut, rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. İşte ünlü sanatçı ile ilgili son durum…
Kendini Elazığlı olarak sıkça tanıtan ve Elazığlılara hemşehrilerim diye hitap eden Usta sanatçı Hakkı Bulut, Tokat’ta vereceği konser için sahne hazırlığı yaparken rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.
HAKKI BULUT NEDEN HATANEYE KALDIRILDI
Tokat’ta hayranlarıyla buluşmak için hazırlanan Arabesk müziğin duayen ismi ve yaşayan efsanesi Hakkı Bulut, yüksek tansiyon rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Bulut, kaldırıldığı hastanede hemen tedavi altına alındı. Usta sanatçının hastaneden bir fotoğrafı da paylaşıldı. Edindiğimiz son bilgilere göre Bulut’un herhangi bir hayati tehlikesi de bulunmuyor.
HAKKKI BULUT ELAZIĞSPOR’A DESTEK VERMİŞTİ
Geçtiğimiz aylarda TFF 2. Lig’e yükselmek için çetin bir mücadele veren Elazığspor’a destek mesajı gönderenlerden biri de Hakkı Bulut olmuştu. Bulut videolu mesajında: “Saygıdeğer Elazığlı vatandaşlarım, ben Hakkı Bulut. Bir hemşehriniz olarak, bir sanatçınız olarak Elazığspor’a futbolcusundan antrenörüne kadar kim varsa Elazığsporlulara 2. Lig serüveninde başarılar ve şampiyonluklar diliyorum. Bundan sonraki senelerde de diğer basamaklarda hızla atlayacaklarına inancım ve güvenim sonsuzdur. En içten selam ve sevgilerimi gönderiyorum, tekrar başarılar diliyorum.” ifadelerine yer vermişti.
HAKKI BULUT KİMDİR?
Hakkı Bulut, Türk müziğinin önemli isimlerinden biri olarak, 3 Şubat 1945 tarihinde Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Aktarla köyünde dünyaya gelmiştir. Müzik kariyerine olan ilgisi, küçük yaşlarda babasının saz çalmasıyla başlamış ve bu ilgi, onu müziğin derinliklerine yönlendirmiştir. İlkokul eğitimini köyünde tamamladıktan sonra, ortaokulu Adana'nın Ceyhan ilçesinde bitirmiştir. Adana Erkek Lisesi ve ardından Adana Öğretmen Okulu'nu bitirerek öğretmenlik mesleğine adım atmıştır. 12 yıl boyunca çeşitli okullarda öğretmenlik ve müdürlük yapmıştır.
Hakkı Bulut’un müzikle profesyonel olarak tanışması 1967 yılına dayanır. İlk plağı "Leylam" ile müzik dünyasına adım atmış, bu çalışmasında ünlü sanatçılar Orhan Gencebay ve Arif Sağ’ın bağlama performansından destek almıştır. 1969 yılında Adana'da düzenlenen Altın Ses müsabakasında kazandığı birincilik, onun müzik kariyerinde önemli bir dönüm noktası olmuştur.
Aynı yıl, güfte ve bestesi kendisine ait olan "İkimiz Bir Fidanız" adlı eseri büyük ilgi görmüş, bu parça sayesinde Hakkı Bulut’un adı tüm Türkiye’de duyulmuştur. Bu eser, zamanla birçok sanatçı tarafından da seslendirilmiştir.
Hakkı Bulut, 1967'den itibaren, "Ben Buyum", "Falcı", "Ben Köylüyüm", "Dokunmayın Dünyama", "Kul Hatasız Olmaz" ve "Son Mektup" gibi eserlerle Türk arabesk müziğinin temellerini atan sanatçılardan biri olmuştur. Toplamda 18 45'lik plak ve 65 albüm çalışmasıyla müzik dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiştir. 1000’i aşkın eserin beste ve güftesi ona ait olup, 6 Altın Plak, 1 Altın CD ve "Ben Tövbemi Geri Aldım", "Son Mektup" isimli Long Play çalışması ile Altın Long Play ödülü kazanmıştır. Ayrıca, çıkardığı bazı albümler Türkiye’de satış rekorları kırmıştır.
Hakkı Bulut, sadece kendi seslendirdiği eserlerle değil, aynı zamanda sözlerini yazdığı ve bestelerini yaptığı parçaları diğer sanatçılara vererek de müzik dünyasında geniş bir etki bırakmıştır. 300’e yakın eseri, çeşitli sanatçılar tarafından seslendirilmiş, bu da onun müzik kariyerinin geniş bir yankı uyandırmasına katkıda bulunmuştur. Hakkı Bulut’un müzik dünyasına kattığı değerler, onun sanatsal mirasını ve etkisini uzun yıllar devam ettirecektir.