Ali Sabancı ve Vuslat Sabancı Çiftinin Sağlık Durumlarına Dair Yeni Detaylar Ortaya Çıktı… Sabancı Çifti Entübe mi Edildi? (Ali Sabancı Kimdir? Vuslat Sabancı Kimdir)

Yunan Adalarına düzenledikleri tur sonrası kaza yapan Ali ve Vuslat Doğan Sabancı çiftinin sağlık durumlarına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Peki Sabancı çifti nerede kaza yaptı? (Ali Sabancı Kimdir? Vuslat Sabancı Kimdir) detaylar haberimizde…

TAKİP ET

Ünlü iş adamı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı Yunanistan'da sürat botu ile kaza geçirdi.

ENTÜBE EDİLDİ

Edinilen bilgiye göre, Esas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, dün akşam saatlerinde Yunanistan'ın Leros Adası'nda denizde kaza geçirdi. İddiaya göre, tatil için gittikleri Laros Adası açıklarında yemek için yatlarından ayrılan çift zodyakla kayalıklara çarptı. Kazada Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı ağır şekilde yaralandı. Ali Sabancı Laros'ta bulunan bir hastanede İstanbul'dan getirilen özel bir ekip tarafından ameliyat edilip entübe edildi. İç organlarında hasar olan Sabancı Bodrum'a getirildi. İlk müdahalenin ardından çift deniz ambulansı ile Turgutreis Marina'ya getirildi. Ali Sabancı, Bodrum Turgutreis Limanı'ndan hava ambulansı ile İstanbul Amerikan Hastanesi'ne sevk edildi. Sağlık durumunun iyiye gittiği belirtilen Vuslat Doğan Sabancı'nın ise tedavisinin ardından Bodrum'dan ambulans uçakla İstanbul'a sevk edildiği bilgisine de ulaşıldı.

SAĞLIK DURUMLARI TAKİP EDİLİYOR

Çift, Bodrum'a getirilirken Ali Sabancı'nın annesi Hayırlı Zerrin Sabancı da limanda çifti bekledi.

Esas Holding'ten yapılan açıklamada, "Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup sağlık durumları takip edilmektedir" denildi.

Leros'ta geçirdikleri deniz kazasının ardından önce Bodrum'a, oradan da Nişantaşı'ndaki özel hastaneye getirilen Vuslat Doğan Sabancı ve Ali Sabancı'nın tedavileri yoğun bakımda devam ediyor.

Leros'ta altı saat süren operasyonda dalağı alınan ve aort yırtılması şüphesiyle önlem amaçlı müdahale edilen Ali Sabancı, hastaneye gelir gelmez kalp damar cerrahları tarafından tekrar ameliyata alınmıştı.

YENİDEN AMELİYAT

Gazete Oksijen'in haberine göre, aort damarına stent takılan Ali Sabancı akşam saatlerinde batındaki travmaya bağlı kanama nedeniyle yeniden ameliyata alındı.

48 SAAT UYUTULMASINA KARAR VERİLDİ

Gece 01.00 sıralarında tamamlanan operasyonu Genel Cerrah Prof. Tunç Yaltı ve Damar Cerrahı Haldun Karagöz'ün de bulunduğu bir ekip gerçekleştirdi.

Sabancı'ya beyin kanaması şüphesiyle embolizasyon yapıldığı da belirtiliyor. Yoğun bakıma alınan Ali Sabancı'nın 48 saat kadar uyutularak izlenmesi kararlaştırıldı.

5.5 SAATLİK OPERASYON

Vuslat Doğan Sabancı da, travmatoloji ve plastik cerrahların katıldığı 5.5 saatlik operasyonun ardından yoğun bakıma alındı.

ESAS HOLDİNG, SON DURUMU AÇIKLADI

Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumlarının iyiye gittiği bildirildi.

Esas Holding'den yapılan açıklamada, "Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın tüm operasyonları başarıyla sonuçlanmış olup sağlık durumları daha da iyiye gitmektedir ve titizlikle takip edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunar, geçmiş olsun dilekleri için teşekkürlerimizi iletiriz" ifadelerine yer verildi.

VALİ GÜL'DEN ZİYARET

İstanbul Valisi Davut Gül, Yunanistan'da geçirdikleri tekne kazasının ardından İstanbul'da özel bir hastanede tedavilerine devam Ali ve Vuslat Doğan Sabancı çiftini ziyaret etti.
Yunanistan'ın Leros Adasında önceki gün tekne kazası geçiren Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın İstanbul'daki özel bir hastanede tedavileri devam ediyor. İstanbul Valisi Davut Gül hastaneye gelerek Sabancı çiftinin sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Ziyaret sonrası Vali Gül, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İstanbul Valisi Davut Gül, “Geçmiş olsun dileklerimizin dışında söyleyeceğimiz bir şey yok. Sağlık durumları ile ilgili aile mutlaka açıklama yapıyordur. Gördüğümüz ve bildiğimiz kadarıyla iyi. Bizim açıklama yapmamız uygun olmaz. Aileye sorarsınız” dedi.

Vali Gül, daha sonra hastaneden ayrıldı.


Bakmadan Geçme