Alacakaya Belediye Başkanı'ndan İddialara Yanıt

Alacakaya Belediye Başkanı Zafer Altınışık, Yıldırım Holding'in sahibi Ali Rıza Yıldırım'ın kendisi hakkındaki söylemlerine yanıt vererek geçtiğimiz gün yaptığı '3 vekile para veriyorum' gidiyorlar açıklamasına açıklık getirdi.

Hakimiyet Haber Merkezi'nin sorularını yanıtlayan Başkan Altınışık, Yıldırım Holding'in sahibi Ali Rıza Yıldırım'ın, “Başkan bu talepleri bizden istiyor, önce kendi işçilerine versin” cümlesine şu ifadelerle cevap verdi:

“Ben, suyun tonunu 400 dolara mı satıyorum? Ben hizmet makamıyım sen ticaret makamısın. Sen para kazanıyorsun, kromu 400 dolara satıyorsun, ben belediye başkanıyım. Videoda, “ben elimi eteğimi çekersem, Elazığ ekonomisini sarsarım” diyor. Orada çalışan 412 tane işçi var. Gelip dedi ki “72 saat benim şantiyemi durdurmuşsunuz. Benim 46 milyon TL zararım var. Bunu kim karşılayacak?” Dünde işçilere “Her gelmediği iş günü için çarpı 3 gün yevmiye cezası talep ediyorum” dedi. Madem bu işçilerin emek ve alın terinden para kazanıyorsun, onlar grev yapınca “üretim kaybın var” diyerek bu emeği görmüyorsun, bugüne kadar kazandıklarını neden saymıyorsun? Kendisi de bu konuşmasıyla aslında işçilerin sayesinde ne kadar para kazandığını itiraf ediyor.”

“VEKİLLER 3 MAAŞ ALIP GİDİYORLAR” SÖYLEMİ

Vekiller 3 maaş alıp gidiyorlar şeklindeki açıklamayı sorduğumuz Başkan Altınışık, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Bunun videosu ya da ses kaydı şu anda bende yok. İşçiler diyor ki “yetkililer bize milletvekilleri Yıldırım Holdingden 3 maaş alıp ondan sonra bu işlere karışmıyorlar.” Ben de diyorum şimdi Milletvekilleri niye böyle bir şey yapsın? Böyle bir şey yoktur, bu adam neden böyle bir cümleyi kullanmış. Genel müdür mü yoksa başka bir yetkili mi demiş bilmiyorum. Çünkü Ali Rıza Yıldırım kimseyle muhatap olmaz, bakanı da takmaz. Yıldırım Holding milletvekillerine para ödüyor mu ödemiyor mu bilmiyorum. Ben hiçbir milletvekiliyle görüşmedim.”

“GREVİ DURDURDUM”

ETİ Krom'un Genel Müdürünün kendisini arayarak 27 Haziran'da bir grev olacağını ifade ettiği dile getiren Başkan Altınışık, “Ben o gece saat 1'de gidip o grevi durdurdum. 4 gün zaman istediler, CEO'ları geldi talep edilen hiçbir şeyi vermeyince işçiler greve başladı. 10 gün sonra, dün Ali Rıza Yıldırım geldi. İşçilere hakaret etti, tehditlerde bulundu. Ben Alacakaya Belediye Başkanı olarak grevi durdurdum. İşçiler bana “Başkanım sizin için duruyoruz ama bu adamlar vermezlerse biz grevimizi yapacağız” dediler. Bende söz ben sizin yanınızda olacağım, destek vereceğim dedim.

Bakmadan Geçme