Akman'dan ETİ Holding Hakkında İlginç Açıklamalar

Elazığ'da işçilere ve Elazığ'a hakaret ve tehditler savurarak aşağılayan Yıldırım Holding'in sahibi Ali Rıza Yıldırım'ın söylemleri gündeme bomba gibi düştü.

TAKİP ET

Haklarını aramak amacıyla greve giden işçilerin taleplerini dinlemek yerine işçilere ve Elazığ'a tehditler savuran Ali Rıza Yıldırım'ın “Benim Eti Krom (Elazığ'daki Tesis) Holdingin içinde küçük bir parça. Toplam ağırlığımız 1 milyon tona yakın. Eti Krom bunun içinde yüzde 15. Olmasa da olur ama siz burası kadar kıymetli bir iş yerine sahip olamayacaksınız.” Söylemleriyle aşağıladığı tesisin firmanın büyümesinde temel nokta olduğu iddia edildi.

AKMAN: “2004 YILINDAN SONRAKİ YATIRIMLARA BAKMAK LAZIM”

Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ahmet Akman, Elazığ'ın bize katkısı yok diyen Yıldırım Holding ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Akman'ın açıklaması şu şekilde:

“Yıl 2004 Yıldırımlar Group Elazığ Eti Krom Maden (Krom cevheri) Ve Eti Krom Alaşım(Ferrokrom) Şirketlerini özelleştirme kapsamında satın alıyor..

Ancak ne hikmetse firma bu tarihten sonra Bu alanda dünyanın en değerli firmalarını satın alma gücüne erişiyor.

Satınalmaların ana nedeni Elazığ Krom ve Ferrokrom tesislerinden kazanmış olduğu MARJİNAL KAR ile yapıldığı su götürmez bir geçektir..

1) Vargon Alloys (İsveç)
Satın alma tarihi:2008

2) Voskod Chrome (Kazakistan)
Satınalma Tarihi: 2013

3)Bear Metallurgi (ABD)
Satınalma Tarihi: 2016

Asıl konu şudur:

Halihazırda Alacakaya krom maden sahasında REZERV Miktarı ne kadar kalmıştır? Çünkü bu alan 1936 yılından beri işletiliyor..

Rezervin azalmasına bağlı olarak Firma Bilinçli olarak kriz çıkarıyor olabilir...Dikkat! Yeni bir rezerv çalışmasının yaptırılması lazım

Şu andaki firma yıllık 1.000.000 Ton/Yıl kapasite olarak gösteriyor ama gerçekte bizlerin tahmini 1.800.000 Ton/ Yıl gerçekleştirip aradaki farkın gösterilmediğini düşünüyoruz”.

Yorumlar 1
Murat Yavuz 12 Temmuz 2024 12:18

Türkiye'nin bütün imkanları Karadeniz mafyalarına ve Karadenizli işadamlarına peşkeş çekilirken sesini çıkarmayanlar şimdi ağlıyor ve şikayet ediyorsunuz. Daha beter olun.

Bakmadan Geçme