Ak Parti Rantiyecilerin Hamisi Mi?

Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kuzey Marmara Otoyolu İşletmesinin CEO'luğuna getirilmiş.

TAKİP ET

Yani bir süre önce üst makam olarak ihale ve talimat verdiği şirketlerin emrinde bir çalışan olmuş.

CHP'li Yavuzyılmaz, Turhan hakkında "Bakanlığı döneminde, aynı işletmeye astronomik ve tutturulması imkânsız sayılarda ‘ilave araç geçiş garantileri' verdiğini belgeledik." iddiasında bulundu. Cüneyt Özdemir ise "İhaleleri veriyorsunuz sonra ayrılıp o şirketin başına tekrar geçiyorsunuz. Nasıl ‘düzen' ama" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Sancaktepe Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun da sosyal medya paylaşımında Cahit Turhan'ın şirketin CEO'su olduğunu doğruladı ve şu paylaşımı yaptı:

“Yaparsa AK Parti yapar!

Ulaştırma eski Bakanı Cahit Turhan'ın Kuzey Marmara Otoyolu İşletmesinin CEO'luğuna getirildiğini tespit ettik. Bakanlığı döneminde, aynı işletmeye astronomik ve tutturulması imkansız sayılarda ‘ilave araç geçiş garantileri' verdiğini belgeledik. İşletmeyi oluşturan şirketler; KOLİN, LİMAK, CENGİZ, KALYON. Bu şirketlere Cahit Turhan döneminde verilen ‘ilave araç geçiş garanti sayısı':

1 Milyar 338 Milyon Adet Araç!

Türkiye'deki tüm otomobiller sırayla Kuzey Marmara Otoyolundan 87 kez geçse bu ilave garanti edilen araç geçiş sayısı tutturulamıyor!”

Ak Parti'nin neden oy kaybettiği ya da seçmenini neden sandığa götüremediğine dair anket ve teşkilat çalışmaları yapılıyor ya… bunlara gerek yok. Bu örnek bile tabanın Ak partiye neden küstüğünü ve tepkili olduğunu ortaya koymaya yetmez mi?

Hem senin kimin parasını kime veriyorsun ey Cahit Turhan! Sen emekliyi 10 bin TL'nin altında bir maaşla yaşamaya mecbur bırakan ve bütçede ödenek olmadığı için zam yapamayan hükümetin kasasını nasıl böyle boşaltır ve bugün emrinde çalıştığın holdinglere peşkeş çekersin!

Hep diyoruz ya Ak Partinin altını AKP'liler oyuyor diye… Onlar oyuyor ama rantı da yine götürüyorlar.

Yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim kaybettiğinde yine biz gözyaşı dökeceğiz ve hüzünleneceğiz. Bu AKP'liler ise bu kez yeni dönemin ulularının etrafına sinek gibi üşüşecekler ve bu kez de bu partinin rantını yiyecekler.

Cahit Turhan örneğinde de görüldüğü gibi Ak Parti artık halkın değil rantiyenin sözcüsü, avukatı ve hamisi olmuştur. Ne diyelim demek ki bu yeni misyonla birlikte erimeyi de göze almışlar. Kararları hayırlı olsun!

Yorumlar 1
Yavuz Obuz 09 Temmuz 2024 01:07

Akp zihniyeti bu. Eskiden akp farklı değildik, hep birileriyle kolkola girip çevresinin çıkarına baktı. Siz eski ulaştırma bakanına bunları söylerken sanki akp de anlayış değişmiş, eskiden çok daha düzgün bir partiydi imajı çizmek istiyorsunuz ama ikinci örneği de ben vereyim. Eski maliye bakanı ve eski enerji bakanı bay damat, çalık grubunda ceo değilmiydi, enerji aş de. Turizm bakanı ülkenin turizm alanında faaliyet gösteren şirketleri yok mu? Atlas jet in sahibi değil mi? Nasıl batırdı atlas jeti. Binlerce insan mağdur oldu, halen tazminatları alamadılar. Sağlık bakanı, yeni ayrıldı görevden... Daha yazayım mı? Akp zihniyeti bu, rant düzeni, hep böyleydi.

Bakmadan Geçme