Ak Parti 'İYİ'leşecek mi?

Bazı İYİ Partili isimler, siyaset üretmek istediklerini ve artık partilerinden umutlarını kestiklerini belirterek Ak Partiye geçmek istiyorlarmış.  Ve bunun için de Ak Parti'den davet bekliyorlarmış.

TAKİP ET

Bu şahısların İYİ Parti'de siyaset üretememe diye bir dertleri yok. Zira bu partide gelecek görmedikleri için kapağı Ak Parti'ye atmaya çalışıyorlar.

İYİ Partililer, partinin tükendiğini, siyaset üretmenin artık zor olduğunu vurguluyorlar. Daha önce MHP'den gelen birçok ismin İYİ Parti'de olduğunu vurgulayan İYİ Partililer "MHP ile karşılıklı olarak kırıldık. Oraya dönmek olmaz. CHP'ye zaten ilkesel olarak gitmeyiz. Ama AK Parti ile fikren yakınız ve orada siyaset üreterek ülkemize katkıda bulunabiliriz." diyorlar.

Yine AK Partili kaynaklardan edindiğimiz kulis bilgilerine göre; 14 Ağustos Çarşamba günü yapılacak AK Parti'nin kuruluş yıldönümü kutlamalarında Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi'nden partiye katılacak isimler olabileceği belirtiliyor. Katılımların peyderpey süreceği de edinilen bilgiler arasında. Bazı isimlerin kamuoyunda sürpriz etkisi yaratabileceği de kulislerde konuşuluyor.

Hem iyi partiden hem de diğer partilerden Ak Parti'ye geçmek için gayret gösteren isimlerin ne siyaset üretmek ne de Ak Parti'ye katkı sunmak diye bir dertleri yok. Adamlar bir sonraki seçimlerde yeniden seçilecek yerlerde aday gösterilmelerinin manevrasını yapıyor.

Ak Parti, oy ve güven kaybettiği bir dönemde zaten siyaseten yıpranmış ve rotasını esen rüzgarlara göre belirlemiş bu tür pragmatist isimlere kapı aralarsa bilin ki seçimlerde ikinci parti olmayı kabullenmiş ve hatta benimsemiştir.

Bakmadan Geçme